BèrniaFest – 3 i 4 novembre 2018

 

NOVA PROPOSTA D’INNOVACIÓ COMERCIAL I TURÍSTICA A XALÓ

XALÓ CELEBRA LA 1ERA EDICIÓ DEL BÈRNIAFEST, UN CAP DE SETMANA PER GAUDIR DE LA MUNTANYA EN EL MARC DEL BÈRNIA MOSCATELL TRAIL

Al 2012 Xaló va activar un nou concepte de fira comercial amb el títol Xalónia, al 2013 va ser el primer poble de la província d’Alacant a tenir un mercat periòdic d’agricultura ecològica i productes tradicionals anomenat Mercat de la Terra. Al 2018 Xaló segueix innovant en productes que transiten a mig camí entre la promoció turística i comercial i presenta la primera edició del projecte BèrniaFest, el cap de setmana de la muntanya.

Es tracta d’un projecte que pretén ser un inici d’una fira esportiva i comercial dedicada al sector de muntanya, i que s’organitza al voltant d’un esdeveniment esportiu central i de referència com és la carrera puntuable pel circuit comarcal Bèrnia Moscatell Trail, amb el qual s’arriba en una cursa de 22,5 als 1200 m de desnivell.

Xaló posa en valor l’oferta de muntanya del municipi, apostant per la gastronomia i l’esport més autòctons i consolidant-se com a destinació de turisme actiu La proposta uneix l’esport de primer nivell (Bèrnia Moscatell Trail) la promoció del sector automobilístic camper (Trobada i expositor de vehicles Camper), el sector de restauració gastronòmic (campanya de menús de muntanyes als negocis de restauració), la programació infantil vinculada a la muntanya (activitats com conta contes, rocòdrom, tirolina…), la tradició rural (Mercat de la Terra dedicat a la confecció de l’oli) i l’aposta audiovisual amb la projecció de reportatges del sector.

Pel que fa a l’esdeveniment central, el Bèrnia Moscatell Trail s’emmarca en la primera edició del Circuit Trail la Marina que en aquesta edició passarà per 11 pobles. Organitzat pel Club Atletisme Bèrnia de Xaló, l’esdeveniment va més enllà̀ d’una simple cursa de trail, doncs fusiona muntanya i esport dins de l’emblemàtic paratge de la Serra de Bèrnia, passant per espais naturals de gran bellesa com ara la Devesa, el Barranc del Negre, la Serra del Ferrer, el Masserof, les Planisses i el Barranc del Cau. S’ofereix la possibilitat de participar en dos recorreguts: la mitja marató de 22.5 km que es caracteritza per un desnivell més pronunciat al voltant dels 1200 m, o el circuit de 14 km, que és més curt i amb un desnivell de vora 450 m. Les inscripcions es mantindran obertes fins el dia 1 de novembre i la recollida de dorsals es podrà fer el dissabte 3 de novembre de 16:30 a 19:30 a l’Ajuntament de Xaló, o el mateix dia de la cursa de 07:00h fins 15 minuts abans de la cursa.

Inscripcions: https://www.mychip.es/evento/trail-vistes-de-bernia-1

Pel que fa a la Trobada Camper compta en aquesta primera edició amb la participació de l’empresa comarcal Nautica Caravaning i Carvisa Dénia i pretén instaurar un espai per connectar usuaris i d’exposició comercial i particular. El sector de Camper i del Camping és un espai econòmic en auge íntimament lligat als esports i activitats de muntanya.

A més el grup de Muntanya de Xaló organitzada la xarrada del autor i projecció del documental Peñón Adaptado, gravat al penyal d’Ifach i que versa sobre l’intent de superació d’un escalador en este paratge.

D’altra banda, trobem el ja tradicional Mercat de la Terra edició especial de Fira de l’Olia, on es pot seguir tot el procés de confecció i on diversos productors exposen el seus productes.

D’aquesta manera, Xaló continua consolidant-se com a destinació de turisme actiu. La població ha preparat un cap de setmana carregat d’activitats per a tota la família al voltant del trail i de la muntanya. La cursa proporciona un marc incomparable per gaudir de la nostra natura més espectacular. El Club Atletisme Bèrnia convida a tota la població i als habitants dels pobles veïns, així com a visitants a participar d’aquesta cursa, com esportistes o espectadors animant els nostres corredors i les nostres corredores al llarg del recorregut.

PROGRAMACIÓ COMPLETA:

Divendres

20.00h Projecció i xarrada de l’autor del documental: “Peñón Capacitado”

(Saló d’Actes de l’Ajuntament)

Dissabte:

9.00-15.00h Mercat de la Terra, mercat de muntanya: Fem Oli. Demostració, tast i exposició

(Pla de la sèquia)

12.00 Conta contes: La Bella espavilada

(Pla de la sèquia)

10.00-14.00h Trobada i exposició de vehicles camper: vine amb el teu Camper (inscripcions: XaloCamper@gmail.com)

(Plaça Major de Xaló)

10.00h-18.00h Activitats infantils i juvenils de muntanya: Rocòdrom i Tirolina.

(Plaça Major)

13.00 a 15.00h. “Dinars de muntanya” als locals de restauració del municipi (consulta els menús a www.xalo.org/dinarsdemuntanya)

Diumenge:

8.00 a 15.00h. Bèrnia Moscatell Trail

Xaló acollirà el proper 4 de novembre la primera edició de la cursa de muntanya ‘Bèrnia Moscatell Trail’. La cursa consta de dues modalitats i inaugura el Circuit Trail la Marina que en aquesta edició passarà per 11 pobles. Organitzat pel Club Atletisme Bèrnia de Xaló, l’esdeveniment va més enllà d’una simple cursa de trail, doncs fusiona muntanya i esport dins de l’emblemàtic paratge de la Serra de Bèrnia, passant per espais naturals de gran bellesa com ara la Devesa, el Barranc del Negre, la Serra del Ferrer, el Masserof, les Planisses i el Barranc del Cau. El Club d’Atletisme Bèrnia convida a tota la població i als habitants dels pobles veïns, així com a visitants a participar d’aquesta cursa, com esportistes o espectadors animant els nostres corredors i les nostres corredores al llarg del recorregut.

Modalitats:

Pel que fa als detalls de la cursa, s’ofereix la possibilitat de participar en dos recorreguts: la mitja maratóó de 22.5 kmque es caracteritza per un desnivell més pronunciat al voltant dels 1100 m, o el circuit de 14 km, que és més curt i amb un desnivell de vora 450 m. Les inscripcions es mantindran obertes fins el dia 1 de novembre i la recollida de dorsals es podrà fer el dissabte 3 de novembre de 16:30 a 19:30 a l’Ajuntament de Xaló, o el mateix dia de la cursa de 07:00h fins 15 minuts abans de la cursa.

MÉS INFORMACIÓ:

Aparcaments

Per a més informació i detall sobre BèrniaFest, podeu consultar la pàgina: https://www.xalo.org/es/berniafest/

Per inscriure’s a la trobada camper: XaloCamper@gmail.com

Per a informació més detallada sobre la cursa ‘Bèrnia Moscatell Trail’:

Inscripcions: https://www.mychip.es/evento/trail-vistes-de-bernia-1

Facebook: https://www.facebook.com/BerniaMoscatelltrail/?rc=p