Spread the love

El director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Víctor Garcia, ha signat l’acta d’inici d’obres del nou CEIPSO de Xaló, el primer institut-escola de les comarques d’Alacant. Amb aquesta signatura l’empresa adjudicatària té un mes de termini per a iniciar els treballs, però ja ha comunicat a la Conselleria que començarà les obres aquest juliol mateix.

La signatura s’ha realitzat a la mateixa parcel·la municipal de 10.377 m² on s’alçarà el nou centre educatiu i que actualment està ocupada en part pel CEIP Virgen Pobre, que serà enderrocat. En l’acte també han participat l’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, el diputat provincial i regidor per aquest municipi de la Marina Alta, Gerard Fullana, la regidora d’Educació, Eugenia Mestre, i la comunitat educativa del centre.

Segons el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia: “La signatura és una fita clau perquè obri el termini d’execució de 18 mesos d’obres per a unes instal·lacions que tindran capacitat per a 560 alumnes des d’Infantil 2 anys fins a 4t d’ESO. A més de dotar d’infraestructures educatives dignes, el model d’institut-escola és molt beneficiós per a una zona com és l’interior de la Marina Alta, perquè acostem l’ESO als municipis més menuts i els dotem de millors serveis educatius”.

L’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, ha explicat que “aquesta és la signatura més important de la història recent de Xaló. Ara sí que podem dir que la construcció de la nova escola-institut va de bo. Per part de l’Ajuntament de Xaló, volem agrair la diligència de la Conselleria d’Educació, que ha rescatat el projecte de l’oblit en què l’havien deixat governs del passat”.

La regidora d’Educació, Eugenia Mestre, ha subratllat que “és un dia molt important, tant per a la comunitat educativa com per a tot el poble. Comptar amb una infraestructura d’aquesta classe a Xaló suposarà un gran benefici per a l’alumnat i també per a les famílies en general”.

Educació de la Generalitat va traure a licitació la construcció del nou institut-escola de Xaló per uns 8,1 milions d’euros. Vint-i-tres empreses es van presentar a un concurs públic que va guanyar la UTE Vilor-Sorigué, que s’ha compromés a executar l’obra per uns 7,2 milions d’euros (IVA inclòs).

Un centre des d’Infantil 2 anys fins a l’ESO amb un total de 21 unitats

L’institut-escola de Xaló serà un centre de 21 unitats: 1 d’Infantil 2 anys, 4 d’Infantil de 3 a 5 anys, 8 de Primària i 8 més d’ESO, amb tots els equipaments necessaris i un menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 360 comensals en tres torns.

L’obra s’executarà en dues fases. Durant la primera es construirà el nou institut-escola a la part de la parcel·la municipal de 10.377 m² que no està ocupada pels edificis del CEIP Virgen Pobre, de manera que l’alumnat continuarà a les aules i s’evitarà traslladar-los a mòduls prefabricats. En la segona fase, una vegada s’haja acabat l’edifici de l’institut-escola i s’haja traslladat l’alumnat a les noves aules, s’enderrocarà el vell CEIP per tal d’alçar al mateix lloc el gimnàs i les pistes esportives del nou centre.

Esta imagen necesita un texto en alt, está vacío. Añade un texto o marca la imagen como decorativa.

L’edifici principal de l’institut-escola s’articularà en forma de U en tres volums independents (planta baixa més dues plantes), cadascun dels quals es correspon amb un cicle d’ensenyament. A la planta baixa estarà el cicle d’Infantil, a la primera planta, el de Primària en una part i en l’altra, el de l’ESO, que també ocuparà la segona planta de l’aulari.

Tot l’edifici estarà climatitzat i, a més, a la zona d’Infantil la instal·lació de la calefacció es farà mitjançant un sistema de sòl radiant. La superfície útil construïda total del nou centre supera els 5.000 m², als quals cal sumar 7.500 m² més de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.