Un nou pas cap a la construcció de la nova escola-institut de Xaló

L’ajuntament de Xaló continua avançant les gestions per materialitzar el seu projecte d’escola institut ambla licitació de les obres d’execució de la xarxa de sanejament

Com ja es va avançar a mitjans d’any, el centre educatiu escola-institut de Xaló és una reivindicació per part de l’ajuntament dels últims 15 anys i la seua aposta de futur més ferma. Els esforços de l’ajuntament, que ha treballat sense descans junt a l’actual govern valencià i l’actual Conselleria d’Educació,comencen a veure els seus fruits amb la iniciació de la licitació de les obres d’execució de la xarxa de sanejament en el sol dotacional educatiu entre el Camí Institut i el Camí del Cementeri. Un nou pas endavant en la creació de la infraestructura que donarà suport a la nova escola-institut amb unes obres per valor de 84.465,18 EUR que està previst s’inicien al novembre de 2018 i queestiguen acabades al gener de 2019.

El consistori municipal segueix així una sèrie d’actuacions per facilitar el desenvolupament d’un projecte que garanteix el futur del poble de Xaló i el converteix en un centre educatiu d’interior de referència. L’ajuntament ha aconseguit trencar les barreres que impedien el desenvolupament del centre educatiu que inclouen, entre d’altres, la invalidació del projecte redactat originalment per la Generalitat a causa de problemes estructurals greus i la posterior redacció d’un nou projecte i la seua adaptació a la normativa urbanística del poble i l’ajuntament.