Spread the love

La Vall de Pop té este pròxim diumenge 3 de març una nova cita amb la Fira de l’Embotit i el Producte Tradicional. Una trobada que es durà a terme a l’eixample de la Xopà de Xaló, al costat de l’oficina Tourist Info. Servirà per a divulgar una nova edició de la riquesa de l’embotit i el conjunt de productes derivats del porcí, així com, altres productes gastronòmics típics i tradicionals com les coques, la rebosteria, la mel, les ametles i els vins.

Esta edició del 2019 el Torraor d’Honor serà Pepe Vidal, director del Centre de Desenvolupament Turístic de Dénia (CDT), entitat que ha recolzat i ha col·laborat amb distintes iniciatives de formació i promoció de la Vall de Pop. La jornada està organitzada per l’Associació Turístic Empresarial de la Vall de Pop (ATEVAP) que encapçala Ángel Vives i a la qual pertanyen mig centenar d’empresaris del sector turístic.

Vidal ha manifestat la seua il·lusió i entusiasme amb el nomenament i s’ha mostrat impacient per lluir el davantal que l’acredita. Recorda que la Vall de Pop ha sigut sempre una aposta formativa pel CDT i que hi ha hagut una vinculació cordial i productiva amb l’empresariat de la zona. A més, la seu del CDT ha sigut escenari de diverses presentacions de vins i d’algunes jornades de promoció de la Vall de Pop. També s’han celebrat durant anys unes de jornades de gastronomia itinerants a la vall.

El pròxim Torraor d’Honor ha ressaltat el segell de qualitat que distingeix els embotits i la gastronomia de la Vall de Pop i l’esforç dels seus professionals “per mantindre una espectacular qualitat i una oferta ben diversificada”. “La línia de qualitat de la seua gastronomia i embotit, junt amb la singularitat dels seus espais, el clima i els seus paisatges fan de la Vall de Pop un entorn únic de la nostra comarca”, ha dit.

STANDS, DEMOSTRACIÓ D’EMBOTIT I FIGATELLÀ MUNDIAL

El programa de la Fira de l’Embotit i el Producte Tradicional de la Vall de Pop obrirà les seues portes a primera hora del matí amb la inauguració i els esmorzars tradicionals. Prop d’una desena d’estands es posaran al voltant del punt del rostidor de l’embotit on se serviran milers d’esmorzars. A les 11.30h. hi haurà una demostració sobre l’elaboració de l’embotit amb el mètode tradicional, i a les 12h. s’inaugurarà la Figatellà Mundial. Poc després es procedirà a l’entrega del davantal acreditatiu del nou Torraor d’Honor. En les últimes edicions s’ha donat este distintiu a diversos personatges i representants d’institucions com a mostra del reconeiximent i gratitud de l’ATEVAP pel seu suport a la Vall de Pop. La fira compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xaló entre altres entitats.