Spread the love

El Rastro de Xaló torna este dissabte 6 de juny; però amb novetats. A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, este mercat ha estat parat des del passat mes de març. Ara, l’Ajuntament de Xaló ha decidit reprendre’l; això sí, amb tota una sèrie de mesures especials.

Per començar, només hi haurà muntades un 25% de les parades i, en este cas, s’ha prioritzat que siguen les d’antiguitats. “És una manera de tornar a l’origen del Rastro, que va començar amb estes parades”, ha explicat la regidora de comerç, Lore Blasco, qui ha posat en valor també que “hem aconseguit ser un dels primers rastros de tot l’Estat en tornar a obrir”.

El rastro és un pulmó econòmic per al municipi i l’ajuntament havia marcat com a prioritària en la reactivació de l’economia local la seua reobertura, sempre respectat totes les mesures de seguretat i distanciament.

Les parades que exposaran han hagut de d’omplir noves fitxes tècniques especificant les característiques dels articles que venen. De fet, la regidora de Comerç ha explicat que “estem aprofitant esta conjuntura per oxigenar el Rastro, que venia creixent sense parar des de fa quasi 30 anys. Ara és el moment de concretar quina classe de parades volem que estiguin presents”.

L’aforament del recinte estarà controlat, per a la qual cosa hi haurà la presència de la Policia Local, més personal de l’ajuntament i el suport d’una empresa de seguretat externa. Serà obligatori l’accés amb mascareta i en tot moment es comunicarà a la gent que mantinga les distàncies de seguretat. El Rastro obrirà a les 9 hores en el mateix emplaçament de sempre, la Xopà.

Suport als comerços i establiments hostalers

En l’aposta de l’ajuntament per reactivar el més prompte possible l’activitat comercial de Xaló però amb seguretat, durant les últimes setmanes s’han repartit 300 pantalles protectores als comerços. I pel que fa als bars i restaurants, el consistori continua amb la política d’afavorir que tinguen més espai exterior per a disposar de més taules. Per això, este cap de setmana un tram del carrer de Sant Judes passarà a ser peatonal; així els locals de restauració d’allí obriran tenint més terrassa.