Spread the love

La ciutadania de Xaló comprova incrèdula com és possible que una obra pràcticament acabada quede paralitzada pels pols entre l’empresa constructora i la Diputació d’Alacant davant el retard d’aquesta última en tramitar documentació necessària perquè es puguen certificar i abonar els pagaments. El fet té especial incidència per tractar-se de la plaça Major del municipi, on es mantenen les valles de l’obra i la impossibilitat de celebrar qualsevol esdeveniment. L’empresa constructora va decidir a finals d’agost paralitzar el projecte després que haguera avançat imports de fins a 90.000 euros que fins a la data no han pogut cobrar pel retard en aprovar una modificació de projecte que es va encetar el mes de maig i que segueix sense tramitar-se.

Les obres tenien inicialment la data límit per a finalitzar el mes d’abril de 2023, data que es va ampliar fins el 4 d’agost, i que posteriorment es va tornar a ampliar per diverses incidències com ara les troballes de la torre medieval. Quan es van superar estos problemes tot semblava indicar que la darrera setmana d’agost les obres s’acabarien però novament el municipi va tornar a sofrir un retard, aquesta vegada com a conseqüència dels tràmits burocràtics en la Diputació d’Alacant.

L’alcalde del municipi Joan Miquel Garcés explica que “som els regidors i regidores a qui ens toca explicar situacions de les quals no en som responsables i és molt difícil explicar que una obra en el centre del poble a la qual li falten dies per acabar queda paralitzada per problemes burocràtics”. L’alcalde ha afegit que “no busquem culpables, sabem que totes les parts estan fent tot el que poden però qui pateix esta situació són els veïns i veïnes de Xaló”.

Més retards

L’Ajuntament de Xaló sol·licita un augment de recursos i personal en la Diputació d’Alacant per agilitzar les obres als municipis. Xaló també destaca el retard en les obres del Molí del Giner, també dependents de la Diputació que s’allarguen ja durant més de dos anys.