Spread the love

Des del passat dia 10 de febrer ja estan operatius els 728 nous comptadors electrònics per al servei d’aigua potable instal·lats a la zona de Valle Paraíso, l’Almàssera i disseminats de Cutes Altes i Baixes, Passules i Molí de Lliber.

Estos nous comptadors estan programats per enviar alarmes si detecten un pas continu d’aigua, el que cal interpretar com una fuga d’aigua a la instal·lació particular de la vivenda. Això possibilitarà que es puga avisar el veïnat a les poques hores d’haver-se generat una alarma. Ara bé, cal recordar que és obligació de cadascú vigilar i mantindre les seues instal·lacions particulars. I és recomanable tancar les claus de pas, si el veí es va a absentar durant un període de temps prolongat.

En la primera setmana de vigilància s’han detectat 26 grans fugues internes, el que ha suposat un estalvi de més de 35.000 litres diaris. Les fugues han sigut notificades als propietaris per a que puguen procedir a la seua localització i reparació, estalviant aigua, molèsties i costosos rebuts d’aigua potable als veïns. Al llarg de les pròximes setmanes, estan previstes més notificacions, en fugues de menor importància.

Avis aigua Xalo

En aquells casos en què no hem pogut avisar directament als veïns afectats, hem procedit a posar un avís a la porta d’accés a la vivenda o al costat del seu comptador. Si teniu un avís com el que es mostra a les fotografies, procediu a avisar al vostre llanterner i tractar de localitzar i reparar la fuga d’aigua. I si una volta reparada, volen saber si el problema ha quedat resolt, poden consultar-ho directament a l’ajuntament que confirmarà la resolució del probema amb la consulta de consums del seu comptador.

És fonamental que entre tots estalviem i fem un bon ús de l’aigua potable. Gràcies per la vostra col·laboració.