Spread the love

 

Visita sobre el terreny amb els tècnics supervisors del projecte de la nova escola i institut de Xaló per definir els detalls del projecte.

L’Ajuntament de Xaló continua endavant amb el transformatiu projecte essencial pel futur del poble i el converteix en un centre educatiu d’interior de referència. Ja ha començat la redacció del projecte i ahir dijous els tècnics supervisors van visitar el centre. El projecte inclou el col·legi, un institut, i una escoleta a partir dels 2 anys.

Com ja es va avançar l’any passat, l’Ajuntament de Xaló continua les gestions d’alt nivell per fer realitat la gestió del projecte de nova escola que la Generalitat Valenciana va anunciar fa 14 anys i continua pendent d’execució després de que es certificaren errors greus en la redacció del projecte redactat al 2007 per l’empresa CIEGSA amb l’anterior govern de la Generalitat, que va ser anunciat per la Generalitat al 2003. A la invalidació del projecte redactat originalment per la Generalitat a causa de problemes estructurals greus i la posterior redacció d’un nou projecte i la seua adaptació a la normativa urbanística del poble mitjançant un canvi de normes subsidiàries li han seguit la iniciació de la licitació de les obres d’execució de la xarxa de sanejament en el sòl dotacional educatiu entre el Camí Institut i el Camí del Cementeri. Aquesta infraestructura que donarà suport a la nova escola-institut amb unes obres per valor de 84.465,18 EUR que s’inicien al novembre de 2018 i es preveu que estiguen acabades al gener de 2019.

El projecte de centre educatiu escola-institut de Xaló, una reivindicació per part de l’Ajuntament dels últims 15 anys ha hagut d’enfrontar-se a diversos obstacles per fer realitat una de les apostes de futur més fermes de la població. L’actual consistori ha treballat amb continuïtat amb l’actual govern valencià i l’actual Conselleria d’Educació per fer que el projecte veguera la llum en aquest 2018. Malgrat el retard provocat pels errors tècnics greus de l’anterior projecte, amb l’anunci de la licitació per a la redacció del nou pla, l’Ajuntament continua unint esforços per començar la redacció d’un nou projecte. Com es va avançar al setembre, des de divendres 16 de novembre, la licitació de la redacció de projecte, direcció d’obra i altres feines de l’escola-institut de Xaló, per un valor de vora els 450.000 euros ha estat adjudicada a l’empresa Airtech Levante SL. ‘Airtech’ disposa d’un termini d’execució de 4 mesos a banda del contracte de servies vinculat al posterior contracte d’obres. Es preveu l’adjudicació de les obres per al juny de 2019 i l’inici de les obres a finals del 2019.

La regidora d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Xaló, Jana Gonzalez ha declarat que “Ens sentit satisfets de començar a veure els fruits del nostre esforç i la materialització de la nostra aposta de futur basada en un model educatiu de qualitat amb la redacció del nou projecte. Este projecte canviarà Xaló. Estem orgullosos que el Xaló del futur s’assenta en una posta de serveis educatius per a tot l’interior de la comarca”. Alhora la regidora ha destacat que “comencem a eixir del malson de 15 anys de negació del futur educatiu de Xaló per part de l’anterior govern de la Generalitat del Partit Popular”.

Este dijous es va realitzar la primera visita dels tècnics de la Generalitat que supervisaran la redacció del projecte i l’execució de les obres.