Spread the love

Oferir un lloc d’encontre, oci i formació. Eixe és l’objectiu amb què naix el Casal Jove de Xaló. Un espai pensat i adreçat als ciutadans més jóvens, que s’obrirà al públic a principi de 2020. I farà al carrer de Sant Rafael. Abans, però, s’haurà de constituir el Fòrum jove, òrgan que s’encarregarà de programar i coordinar les propostes que s’incloguen en la programació del Casal Jove.

A fi de constituir este Fòrum jove, el pròxim dilluns 23 de desembre a les 18 hores es convoca a tots els jóvens d’entre 12 i 20 anys de Xaló per a que acudisquen. A banda de crear-se el propi Fòrum, esta primera reunió servirà per a posar les bases d’este nou espai.

Al respecte, el regidor de Joventut de Xaló, Vicent Caselles, ha manifestat que “la idea que portem és que en el Consell Jove estiguen representats els xics i les xiquets de 12 a 20 del poble i que faça d’altaveu dels seus interessos i demandes”.

L’objectiu d’esta iniciativa és donar reposta als més joves del poble i les seues famílies, que veuen amb preocupació la falta d’alternatives d’oci. Per això, el Casal Jove serà també un espai de prevenció de conductes antisocials, de socialització i foment de les habilitats socials.

A banda d’això, allí s’organitzaran activitats que ara es desenvolupen amb èxit al poble (com són els tallers de robòtica) i ajudarà a que s’amplien les propostes lúdiques i formatives que l’ajuntament organitze pensant en els jóvens.

En definitiva, el Casal Jove espera nodrir-se de les idees aportades pels propis usuaris i finançar-se en part amb ajudes i subvencions. I per a intentar que tant la joventut com els pares i les mares estiguen asssabentats de totes les notícies, activitats i informació en general del Casal Jove, s’ha creat un canal específic en Telegram. Per a subscriure’ns cal accedir a este enllaç https://t.me/forumjovexalo.