Spread the love

En el decurs de l’últim plenari ordinari de l’Ajuntament de Xaló es va aprovar per unanimitat la designació de Jaume Noguera i Mengual com a nou cronista oficial del poble. Un càrrec que havia quedat vacant fa poc per la mort de Juan Giner Monserrat.

La designació s’ha produït després d’haver encetat un procés de selecció a través de l’aprovació d’un reglament. Este reglament ha sigut la base per a poder nomenar este càrrec. En este sentit, Noguera va ser proposat per diferents personalitats de Xaló atés “la seua sòlida formació acadèmica, la seua dilatada trajectòria com a investigador local i comarcal i la seua gran capacitat de treball”.

En el reglament es contemplava que el lloc de cronista havia de recaure en una persona que destacara pels seus coneixements sobre Xaló i per una intensa tasca envers la història, la cultura i les lletres del poble. El currículum de Jaume Noguera compleix sobradament este perfil.

Gerard Fullana, regidor de Patromini i portaveu de l’equip de govern, va assegurar durant el plenari que “Jaume Noguera realitzarà una paper excel·lent en el nou càrrec” per la valua del treball que ha acumulat sobre la història de Xaló.

El dia del plenari, Jaume Noguera va ser rebut a l’ajuntament per l’alcalde, Joan Miquel Garcés, i el mateix Fullana. En ser nomenat, va explicar que un dels seus primers objectius com a cronista de Xaló és organitzar unes jornades sobre toponímia dedicades al seu antecessor en el càrrec, Juan Giner. Així mateix, també té en ment crear un arxiu audiovisual de Xaló dels segles XX i XXI.

Jaume Noguera és autor de treballs sobre la història de Xaló, com ara: Els mudèjars i moriscos de la Vall de Xaló; Xaló, vila d’acollida; Xaló a l’alba del segle XX; La festa de Sant Antoni, història i tradició o La vinculació història d’Ausiàs March amb Xaló.