Spread the love

Ahir va tindre lloc al Saló d’actes de l’Ajuntament de Xaló, que estava a gom a gom de veïnat, l’avantprojecte del Centre de Dia que es construirà al poble. Una demanda que respondrà a una necessitat molt important de la gent major tant de la població xalonera com tota la vall de Pop.

A l’acte va acudir la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, qui va destacar que esta infraestructura serà una realitat gràcies a l’empeny, entre d’altres, de la regidora de Serveis Socials de Xaló, Lara Avellà, qui ha estat més de quatre anys treballant per a que el projecte isquera endavant.

La conselleria Aitana Mas

En este sentit, Xaló disposarà d’una inversió de dos milions d’euros per part de la conselleria i la col·laboració del propi ajuntament i la Diputació d’Alacant. El centre comptarà amb 40 places per als pobles de l’interior de la comarca. Serà totalment públic, gestionat per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Ara que es compta amb l’avantprojecte, seguidament es licitarà la redacció del projecte definitiu, les obres del qual podrien començar a finals d’enguany. L’objectiu que es marca l’ajuntament és que l’últim terç de l’any 2024 puga estar el servei disponible.

Grup Centre de Dia de Xaló

A un parcel·la dins del poble

El nou Centre de Dia de la Vall de Pop, emmarcat dins del Pla Convivint, s’ubicarà a les actuals escoles d’infantil del carrer Lepanto, al centre del poble. Des del govern valencià es va instar a les poblacions a oferir espais municipals per a este objectiu i una vegada es van iniciar les obres de la nova escola-institut, l’Ajuntament de Xaló va confirmar la disponibilitat d’esta parcel.la que se situa a 100 metres de plaça del poble i que té 1.200 metres quadrats. L’ajuntament preveu sumar a esta obra una aposta de rehabilitació d’este sector del poble, integrant-lo en el casc antic i dotant-lo de més serveis, zones verdes i aparcament.