Spread the love

El govern de Xaló ha fet públic hui que la Generalitat de Carlos Mazón els va comunicar en febrer que el Centre de Dia del poble “no és prioritari” i que, per tant, “no disposava de crèdit en el pressupost 2024 per a iniciar-se”. La reunió es va produir després de 4 mesos de sol·licituds a la conselleria sense resposta. El govern del Botànic va anunciar que pressupostaria per a enguany el centre i que les obres podrien començar aquest mateix 2024.

L’anunci de l’Ajuntament de Xaló arriba després que representants del PP local i autonòmic es fotografiaren en la porta de l’edifici cedit pel consitori per a la construcció i afirmaren que el govern del Botànic havia incomplit la promesa de construir un centre de dia. “És absolutament fals, l’avantprojecte es va presentar la primavera del 2023 i el compromís del govern del Botànic era pressupostar-ho per a l’any 2024, els únics responsables són el Partit Popular i VOX”, ha criticat la regidora de Serveis Socials, Lara Avellà.

Xaló ha desvelat també que va ser el propi Mazón qui va signar un conveni el 27 de març de 2023 amb l’aleshores vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, on s’incloia el compromís de construir fins al 2025 quaranta centres de majors, diversitat funcional, salut mental i infància en les comarques d’Alacant. Entre estos centres figurava el de Xaló. “Carlos Mazón está incomplint el conveni que ell mateix va signar fa just un any, i encara tenen el coratge de culpar a algú més que no siguen ells”, ha destacat Avellà.

La regidora ha afegit que “amb l’avantrojecte ja redactat en una reunió celebrada el mes de desembre el govern de la Generalitat ens va comunicar que el centre de dia de Xaló no era una prioritat i no anava a pressupostar-se pel 2024 tal i com estava previst. Fa quasi un any que governen, repte a PP i VOX a que si és veritat el que diuen i creuen ara que el centre de dia de Xaló és una prioritat ho tenen molt fàcil: que es facen menys fotos a la porta de l’edifici i que el pressuposten”.

L’ajuntament recorda que ha posat a disposició de la Generalitat un solar al centre del poble de 1.200 m2 i que ha redactat l’avantprojecte. “Seria molt greu que ara la Generalitat per pur partidisme s’emportarà el centre de dia de Xaló a una altra localitat que tindrà els tràmits molt més retardats”, ha destacat Avellà.

El cas de CIEGSA

En este sentit, la regidora ha lamentat que la batalla del centre de DIA sembla que portarà el mateix camí que el de la construcció de la nova escola de Xaló. “Quan va governar el PP l’escola mai es va fer, després vam saber que va ser pel cas de corrupció CIEGSA, ens preocupa ara saber on estaran enviant els diners de la gent major del nostre poble”.

Per este motiu, l’ajuntament està estudiant totes els vies per reivindicar estes obres i que PP i VOX reactiven el projecte. Per això l’equip de govern ha anunciat que portarà una moció al plenari per exigir que es reactive el projecte i demanarà que se sumen tots els partits polítics amb representació al poble.