Spread the love

Xaló inicia la remodelació de la piscina municipal

L’obra, valorada en 144.990 euros, s’emmarca dins d’una sèrie d’intervencions destinades a mantenir i renovar les infraestructures del municipi

L’evolució urbanística de Xaló continua centrant-se en donar valor als espais públics. L’ajuntament ha iniciat les obres de la reforma de la piscina municipal que inclou la reducció de la fondària i el canvi al sistema desbordant. Les obres de millora de la piscina principal exterior d’ús lúdic contribueixen al bon funcionament dels programes de natació de xiquets i xiquetes i persones adultes i tenen com a objectiu millores d’usabilitat i un increment de la seguretat de la piscina. Aquesta intervenció se suma a la creació d’una nova piscina adjacent per als més menuts al 2014.

Concretament, a la renovació total del got de la piscina, per evitar els voladissos més perillosos, li segueix la conversió de les voreres cap a abells desbordants molt més còmodes i de fàcil accés, que resulten molt menys perilloses doncs es redueix la superfície on poden haver colps.

Tanmateix s’està canviant completament l’estructura interna i totes les bombes que s’utilitzen per a la neteja de la piscina. D’aquesta manera també s’estalviarà bastant tant en consum, i per tant, energia, com en l’aigua, ja que la capacitat d’aigua de la nova piscina serà inferior a l’actual. Les antigues profunditats d’entre 1,20 y 2,40 metres, seran també disminuïdes.

Les reformes formen part d’un pla integral que inclou millores addicionals que es projectaran l’any 2019, com ara nous canviadors i la extensió i millora d’instal·lacions complementaries per completar l’oferta lúdica i esportiva de qualitat a la piscina.

La piscina se situa al camí del Riurau, a pocs metres de la nova oficina de turisme i el tradicional Passeig de la Xopada, on se celebra el tradicional ‘Rastro’ cada dissabte.