Spread the love

Davant la incertesa de què passarà este 2021 amb les festivitats locals i a falta d’unes directrius clares per part de la Generalitat, diversos municipis de la Marina Alta, entre ells Xaló, han decidit aliar-se per presentar un front comú i consensuar un full de ruta pel que fa als actes i esdeveniments festius d’este estiu. Un total de 18 regidors i alcaldes de la comarca han mantingut reunions telemàtiques per acostar postures i conèixer la situació dels seus homòlegs veïns.

La convicció general és que, per segon any consecutiu, seran unes festes diferents a allò que estàvem acostumats abans de la pandèmia. Tot i que encara queden uns mesos, l’actual situació fa preveure que no hi hauran actes multitudinaris sense control, com ara revetles o discomòbils. No obstant, tots els regidors van estar d’acord en la reunió del passat dijous en què tindran un pes important els actes culturals, entre ells concerts, teatres o actuacions en seients a l’aire lliure, amb aforament controlat, amb distància interpersonal i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

Així mateix, també s’ha descartat, quasi amb seguretat, l’autorització de barres i casals festers o kàbiles. Pel que fa als festers i quintos, no es va arribar a cap acord general, ja que cada localitat té les seues particularitats.

Esta situació no ens agrada a ningú, però ens hem d’adaptar i conscienciar-nos que, de moment, les festes no seran com abans”, van coincidir a assenyalar els regidors i regidores assistents a les reunions. Tots ells volen llançar un missatge d’unitat a la ciutadania i fer vore que, tot i que cada poble té les seues festes i la seua idiosincràsia, la COVID-19 té els mateixos efectes en cadascun d’ells.

De la mateixa manera, també van ressaltar que s’anirà treballant i prenent decisions dia a dia, sempre adaptant-se a les circumstàncies i a la normativa vigent. En qualsevol cas, esperen comptar amb la “col·laboració i responsabilitat ciutadana a l’hora de complir les mesures”.

Municipis signants:

Alcalalí

Benigembla

Benissa

Calp

El Poble Nou de Benitatxell

El Ràfol d’Almúnia

El Verger

Els Poblets

Gata de Gorgos

Jesús Pobre

La Vall de Gallinera

Ondara

Orba

Pedreguer

Pego

Sagra

Sanet i Negrals

Xaló