Spread the love

Un total de 12 bars de Xaló obriran des d’este pròxim dilluns. A falta de confimar per part del Govern central quins seran els horaris en què estarà permesa l’obertura, estos dotze locals podran treballar. Això sí, hauran de seguir totes les indicacions en matèria de seguretat tant per als treballadors com per als clients.

Al respecte, la regidora de Comerç, Lore Blasco, ha explicat que “quan vam rebre les sol·licituds dels bars que volien obrir, els tècnics municipals van realitzar les medicions corresponents”. Com que la norma marca que ,ara com ara, només es podrà ocupar el 50% de les terrasses, el que ha fet l’adjuntament ha sigut “cedir espai de via pública de forma temporal per a que els bars puguen muntar més taules sempre mantenint les distàncies de seguretat; en ser locals menuts, les terrasses que tenen són també reduïdes i les taules que eixien al 50% eren massa poques”, ha afegit la regidora. “Pensem que hem de fer un esforç perquè els bars donen faena a gent i també ajuden a donar-li vida al poble en esta nova fase en què entrem el dilluns”, segons Lore Blasco.

Si algun altre bar està interessat en poder obrir, ha de contactar amb l’ajuntament. Els tècnics municipals realitzaran les medicions i proposaran si és possible l’ampliació de l’espai per a que el bar puga començar a treballar.

Exempció de taxes

Des de la Regidoria de Comerç també han volgut recordar que en l’acord consensuat per tots els partits polítics en què s’inclouen les mesures per a la reativació econòmica de Xaló, hi ha l’exempció del pagament de la taxa per taules i cadires a tots els comerços de Xaló en 2020.