Spread the love

L’alcalde Joan Miquel Garcés Font, ha presentat davant l’Oficina Independent de Regulació i Supervisió de la contractació un escrit per denunciar els diferents incompliments contractuals que la mercantil privada Marina Salut S.A. està duent a termini i que estan afectant molt negativament el dret a una sanitat de qualitat al veïnat de Xaló i tota la comarca de la Marina Alta.

L’any 2005, el govern de la Generalitat Valenciana va entregar la gestió pública de l’Hospital Marina Salut a la mercantil “MARINA SALUD SA”, deixant la sanitat a la voluntat de la gestió privada i els interessos econòmics.

Des del primer moment, la seua gestió no és la desitjada per la població, amb el temps, l’incompliment del pactat en aquell contracte s’ha agreujat i el servei oferit s’ha deteriorat afectant no sols al personal, atenció, equipament propi de l’hospital, també als centres de salut dels diferents municipis de la Marina Alta i la inversió en noves infraestructures comarcals. Especialment, s’ha agreujat tant la situació dels professionals sanitaris, que aquests han convocat per primera vegada una vaga general de tres dies, fet que afectarà molt a l’atenció dels pacients.

Recentment, Xaló hem patit una situació greu d’assistència sanitària que ens ha deixat amb tan sols un metge per a atendre no sols a la nostra ciutadania, també la de Llíber i Alcalalí. Açò, va provocar cites ateses amb una demora de 30 dies o que ens haguérem de traslladar a Benissa per a rebre servei mèdic. També, hem vist com el servei de pediatria es retallava, deixant 3 dies d’atenció per a 4 municipis.

Els greus problemes derivats de la falta d’atenció primària, les llistes d’esperes, falta de ferramentes especialitzades, falta d’inversió i maltractament del personal, han portat a l’Ajuntament de Xaló a denunciar els reiterats incompliments del contracte signat front l’organisme competent.

L’alcalde Joan Miquel Garcés ha volgut assenyalar: “Els incompliments de la mercantil són ja insostenibles, el nostre municipi i comarca no havia viscut mai una situació tan greu d’atenció sanitària. Açò afecta greument al nostre veïnat i ja és el moment de prendre decisions dràstiques pel bé del veïnat. Marina Salut no pot seguir en mans dels que veuen la salut de les persones com un negoci suculent, volem la reversió i volem compliment de contracte de forma immediata“.