Spread the love

Més de 5.000 persones han passat durant els dies 1, 2 i 3 de novembre pel segon BèrniaFest Xaló. Una xifra que consolida este esdeveniment esportiu i comercial com la gran fira de la muntanya de la Marina Alta. Totes les activitas de turisme actiu programades al llarg dels tres dies han superat el nombre d’assistents de la primera edició, en 2019.

A la Plaça Major es va viure un gran ambient durant dissabte i diumenge, gràcies sobretot a les activitats de muntanya organitzades pel Club de Muntanya Xaló en què els més menuts van gaudir de l’emoció de tirar-se en tirolina o escalar el rocòdrom. A més els Majorals 2020 van organitzar un dinar i va haver l’actuació de Dolç Tab Jazz.

BèrniaFest Xaló

Segon BèrniaFest Xaló

 

 

 

Emocionant també va ser la presentació del BèrniaFest el divendres, en què Fernando Arabí “Curro” va portar a Xaló el seu projecte “Km. Solidaris” amb què correrà 800 km per muntanya per conscienciar la gent d’una maltaria rara coneguda com a Malaltia de Pompe.

Camperitzacions espectaculars

Pel que fa a la segona Trobada Camper Xaló, la capital de la Vall de Pop va tornar a viure l’espectacle d’acollir a desenes de vehicles d’esta classe. Més de 40 van ser les que finalment van acudir. En una edició en què per primera volta hi havia un concurs a les millors camperitzacions; i en va haver d’espectaculars. Un camió de telecomunicacions de l’exèrcit va ser el guanyador.

Trobada Camper Xaló

Camper Xaló

Vehicles Camper Xaló

 

 

 

 

Cursa exigent

La cursa Bodegas Xaló Bèrnia Moscatell Trail va comptar amb la participació d’uns 500 corredors, repartits en les tres modalitats en què es podia competir enguany. L’exigent recorregut de la prova, que recorre la Serra del Ferrer, entre d’altres zones molt muntanyenques ha propiciat que els guanyadors de la cursa principal, la de 23km. siguen dos corredors top de la comarca. Per un costat, en dones va resultar guanyadora Aida Pérez amb un temps de 3h i 2 minuts, una corredora de Dénia que participa sovint en curses d’ultra trail. Mentres que en hòmens va véncer, el xabienc Ignasi Cardona amb un crono de 2 hores i 11 minuts. Cardona ha sigut vàries voltes campió en proves internacionals.

Cursa Trail Xaló

Trail Xaló

Èxit del taller de fer oli

El Rastro i el Mercat de la Terra també van estar de gom a gom. Al mercat, que celebrava una edició especial dedicada a l’oli amb motiu del BèrniaFest, van participar fins a nou cooperatives de la Marina Alta i la muntanya d’Alacant. Estes cooperatives van exhibir les seues produccions. També va haver un taller d’elaboració d’oli a una almàssera a l’aire lliure, que va ser un gran èxit.

Mercat de la Terra de Xaló

Mercat de la Terra Xaló

Desde l’Ajuntament de Xaló volem agrair la col·laboració de totes les entitats i associacions que han fet possible que totes les activitats del BèrniaFest s’hagen realitzat: el Club d’Atletisme Bèrnia, el Grup de Muntanya Xaló, els Majorals 2020 i Club Xaló Camper; les empreses patrocinadores (Bodegas Xaló, Sala Hermanos, Nauticaravaning i Carvisa); els mitjans de comunicació que han col·laborat: Radio Litoral Cadena Ser, La Marina Plaza i Alicante Plaza; els restaurants i bars que han preparat menús i plats especials; el comerç del poble i tots i totes les voluntàries en general.

L’èxit d’esta segona edició és un impuls molt important per a encarar un tercer BèrniaFest Xaló en 2020.