Spread the love

El dissabte 1 de setembre Xaló celebra la seua tradició vinícola en el Mercat de la Terra

El vi és una de les tradicions més importants i arrelades a Xaló. Locals i visitants podran participar del procés del vi amb activitats com ‘L’entrada de raïm’, la ‘xafada del raïm’ o el ‘tast de vins’.

El Mercat de la Terra torna a Xaló aquest setembre per celebrar una de les tradicions més importants i coneguda del municipi, la verema. Xaló convida a locals i turistes a participar en una edició del mercat de la terra carregada d’activitats per conèixer més de prop i gaudir de la història i patrimoni culturals del poble xaloner. Aquest mercat de la terra oferirà un passeig per la tradició i essència vinícola de Xalo i presentarà, junt a activitats tradicionals com ara la tradicional ‘xafada de vi’, una ‘entrada de raïm’ acompanyada de música tradicional, a més d’actuacions musicals i conta contes per part de Ocean Spray i Teatreres pel Món respectivament.

Aquest és el detall de la programació de dissabte 1 de setembre:

10.30h – Entrada de raïm amb música tradicional

11h –  Xafada de raïm

11.30h Concert acústic (Ocean Spray)

12.00h – Conta contes: La Ventafocs (Teatreres pel Món)

  1. 30h – Tast de vi blanc, rosat i negre

Història del Mercat de la Terra de Xaló

El mercat de la Terra es va crear fa 5 anys per incentivar el comerç local tradicional i de qualitat, i compta amb més de 40 parades centrades en l’agricultura ecològica i en productes tradicionals de la terra. A banda del tradicional mercat de productes de proximitat i directament al consumidor, els matins estan amenitzats per activitats lúdiques per a tots els públics. El mercat se celebra el primer dissabte de cada mes al Pla de la Sèquia.