Spread the love

El dissabte 4 de novembre Xaló celebra la seua tradició al voltant de l’oli i el patrimoni cultural en el Mercat de la Terra

 Xaló apropa una de les tradicions més importants del municipi a locals i visitants i els convida a participar i aprendre el procés de l’oli

Xaló convida al poble i visitants a participar en aquesta edició del mercat de la terra enfocada al conreu i producció d’oli, amb activitats per gaudir de la història i patrimoni culturals del poble.

I és que aquest mes de novembre el Mercat de la Terra està dedicat a l’oli i també al Patrimoni Cultural. Per això, el Museu Etnològic de Xaló i l’Associació Cultural Marge Llarg de Xaló hi participen amb la instal·lació d’uns plafons didàctics centrats amb els diferents elements que conformen el patrimoni cultural local relacionat amb el procés d’elaboració d’aquest preuat líquid. Prestant especial atenció als arbres monumentals (l’olivera dels Moros) o la producció d’olives en època romana (el jaciment romà de les Hortes).

En aquesta ocasió també es comptarà amb la presència d’Arrels Marinades que ens delectaran amb una ruta sensorial ‘Xaló amb un pam de nas’. La ruta començarà a les 11h des de la plaça de l’Església.

Aquest és el detall de la programació del dissabte 2 de setembre:

9-14h – Exposició sobre el Patrimoni Cultural Local al voltant de l’oli al Mercat de la Terra a càrrec del Museu Etnològic.

11h Ruta Sensorial per Arrels Marinades, eixida des de la Plaça de l’Esglèsia.

12.00h – CONTACONTES El Pirata Malastruc