Spread the love

Les noves analítiques encomandes per l’ajuntament han confirmat que l’aigua que es subministra a Xaló no és potable en estos moments. Estos informes es poden consultar ací https://www.xalo.org/wp-content/uploads/2021/12/M-21-8358_merged.pdf. No potable vol dir que no és apta ni per a beure ni per a cuinar però sí per a higiene personal.

En este sentit, l’ajuntament està treballant de forma coordinada amb la resta d’ajuntaments afectats per a millorar la capacitat de filtració de la planta que hi ha al nostre poble amb l’objectiu de minimitzar el problema que ens genera l’aigua tèrbola subministrada per la Comunitat de Regants de Parcent. Però per ara no es pot donar una data de tornada a la potabilitat.

Seguint el protocol que marca Sanitat Pública per a estos casos, el consistori està coordinació amb el Centre de Salut per establir les mesures de control per a realitzar el seguiment del problema i tractar de resoldre-ho.

D’altra banda, exposarem davant les institucions pertinents la voluntat de l’Ajuntament de Xaló se poder gestionar directament l’extracció de l’aigua del pou de Parcent i no haver de dependre de tercers.

L’ajuntament lamenta les molèsties.