Spread the love

En l’últim més hi ha hagut un augment molt significatiu de robatoris o intents de robatoris que ha afectat especialment a les vivendes del disseminat de Xaló. Anteriorment ja havíem sigut víctimes d’onades delictives en propietats privades del poble. Davant d’este fet l’equip de govern de Xaló expressa la seua total comprensió a la justificada alarma social creada en el poble. Assumim la nostra responsabilitat al respecte i volem traslladar les accions que s’han dut a terme ja i les que s’implantaran en els propers dies.

Guàrdies i efectius de la Policia Local

S’han incrementat les guàrdies i efectius de guàrdia de la policia local de Xaló, especialment el cap de setmana. La plantilla actual de 5 policies duu a terme el màxim d’hores permeses en l’actualitat.

Protocol de vigilància i rastreig

S’ha establert un protocol de vigilància i rastreig intensiu en el camins de Xaló. El modus operandi dels responsables dels robatoris dificulta les tasques de rastreig donat que són accions molt curtes en el temps amb sostraccions reduïdes que permeten la fugida a peu. Existix ja un primer perfil dels responsables.

Servei de vigilància privada

S’ha contractat servei de vigilància privada, que té la funció de sumar més efectius de detecció.

Pla d’ubicació de càmeres de seguretat

S’estudia un pla d’ubicació de càmeres de seguretat estratègic que estarà operatiu el més prompte possible donada la complexitat de permisos i estudi d’ubicacions.

Despesa de l’ajuntament

Estes mesures si s’han d’allargar en el temps impliquen multiplicar la despesa de l’ajuntament en un assumpte que és essencialment competència d’altres administracions. L’ajuntament no pot assumir per sistema el que altres administracions retallen.

Cossos de seguretat

S’ha reiterat en multitud d’ocasions a la subdelegació de Govern la necessitat de major presència de les forces de seguretat de l’estat entenent que són estos cossos els que tenen la preparació i mitjans per interceptar els responsables. S’ha incrementat la coordinació i presència els últims dies de la Guàrdia Civil. En tot cas és insuficient.

Insuficients

La reducció dels efectius de seguretat de l’Estat en els pobles d’interior en els últims 10 anys és molt alarmant. La caserna de la Guàrdia Civil de Xaló té una activitat simbòlica (bàsicament administrativa i no diària) i la de Benissa presta cada vegada menys servei. Se’ns delega a l’actuació dels cossos a Moraira i Calp, lluny del poble i marcadament insuficients.

Concentració de govern i veïnat

Els regidors i regidores de l’equip de govern ens concentrarem per protestar davant la retallada dels serveis dels cossos de seguretat l’Estat el 10 de desembre davant la subdelegació de govern a Alacant. Convidem als veïns i veïnes a assistir-hi.

Mentres dure este situació traslladem les següents recomanacions al municipi

  • No enfrontar-se en cap cas amb persones sospitoses d’estar duent a terme un robatori. Cal telefonar al 112 d’immediat i advertir el veïnat més proper. El telèfon de la policia local és 619223996

  • Qualsevol informació o pista cal traslladar-la a les forces de seguretat.

  • Cal denunciar cada acció i sospita a la caserna de la Guàrdia Civil de Xaló perquè és indispensable tindre el màxim d’informació i deixar constància de cada cas per exigir més mitjans. Si no ho denuncies, no consta. Si no ho denuncies, no obtenim informació.

  • És important no culpabilitzar persones innocents gratuïtament així com entendre que centenars dels nostre veïns passegen pels nostres camins i no han de ser tractats com a sospitosos de forma precipitada. Penseu que el vostre propi fill o filla podria ser tractat indegudament o ser sotmès a una situació de risc a causa d’una confusió.

Penses que podem fer alguna cosa més? Escriu-nos a info@xalo.org