Spread the love

El regidor d’aigua de Xaló i diputat provincial, Gerard Fullana, es reunix amb representants del Cicle Hídric i de l’empresa pública Proaguas de la Diputació d’Alacant per tractar la millora d’instal.lacions hídriques a municipis de la Vall del Pop. Entre les prioritats anunciades a més del canvi de connexions entre els municipis està l’ampliació del projecte de perforació d’un nou pou a Xaló, la redacció del projecte per comptar amb un nou punt de subministrament en alta per a l’Ajuntament de Parcent o la construcció d’una planta potabilitzadora a Alcalalí.

Fullana: “Durant anys s’ha primat la gestió hídrica dels municipis de la costa i cal reprendre la inversió en l’interior de la comarca per garantir el servei d’aigua potable a mitjà i llarg termini”.

Una nova connexió permetrà estalviar aigua i millorar la conducció entre els pous de Parcent i els municipis d’Alcalalí, Xaló i Llíber. La conducció substituirà l’actual canonada que data de 1960 i que presenta fuites importants. La nova infraestructura té un pressupost de 500.000 euros i se centrarà a renovar el traçat que va des de Parcent fins a Alcalalí, i en una fase posterior s’abordarà el següent traçat.

A més, en la reunió s’ha tractat la modificació del projecte de perforació per cercar un nou pou (Murtes) al municipi de Xaló, que s’ampliarà en 120.000 euros donat que s’ha decidit accedir a major profunditat. Així mateix s’ha abordat la necessitat de construir la planta potabilitzadora pel pou d’Alcalalí que va es va construir fa dos anys (Pou Fondo 2) i que obté aigua amb un nivell de turbidesa que requereix d’esta instal·lació pressupostada en 145.000 euros. Així mateix també s’ha informat dels inicis dels treballs de redacció del projecte per habilitar un nou pou a Parcent gestionat per l’ajuntament de la localitat. També s’ha tractat la substitució de comptadors d’aigua domiciliaris intel·ligents recents instal·lats en diversos municipis i que s’han vist afectats per un error de fabricació.