Spread the love

L’ajuntament de la Vall del Pop segueix amb l’estratègia de mantinde i millorar els serveis que ja existeixen. L’escola i l’aula de cultura seran els equipaments en què més s’invertirà enguany.

L’Ajuntament de Xaló ha aprovat els pressupostos municipals de 2019  en un clima de consens, amb nou vots a favor, els de Compromís i PSPV, i dos abstencions les del Partit Popular i Partit Independent. La xifra total del pressupost és de 2.306.000 euros, quasi 96.000€ més que el de 2018.

Una volta superats els principals problemes hídrics tan importants i que van condicionar les inversions anteriors, els pressupostos de l’any 2019 estan basats en quatre aspectes centrals. En primer lloc, la recuperació de l’edifici emblemàtic del segle XIII del Molí, que es restaurarà per convertir-se en un dels molins visitables d’esta antiguitat en millors condicions i que, a més, acollirà la nova biblioteca, una sala multiusos i un auditori exterior.  S’invertiran uns 120.000 euros a este propòsit, la meitat enguany i la resta a principais de 2020. Es tracta de la part proporicionla que correspon a l’Ajuntament de l’obra inclosa en el Pla d’Obres i Serveis de al Diputació.

En l’àmbit urbanístic, s’enceta una partida de 100.000 euros per a la compra de zones verdes, que representa una reformulació de l’estratègia urbanística. L’objectiu és que l’Ajuntament anirà assumint despeses per a controlar el desenvolupament urbanística sostenible i de forma pausada al voltant del poble.

D’altra banda, enguany també s’abordaran inversions centrals de manteniment i posada en valor d’infraestructures com ara la remodelació estructural dels vestuaris de la piscina, la renovació de les zones peatonals colindants amb la carretera provincial, obres d’àmbit hídric o dels espais esportius.

Amb els romanents de tressoreria també d’abordarà el tram final de les obres d’urbanització de la nova escola i institut de Xaló, el projecte de redacció dels quals es troba en la seua fase final.

“Agraisc a l’oposició el suport als comptes municipals.  En un moment de máxima tensió de la política en general, a Xaló ens manenimt centrats en la política de les coses concretes, este 2019 serà l’any clau de la recuperació del nostre molí i de les obres de la nova escola i institut, entre d’altres quëstions”, ha destacat l’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés.