Spread the love

Demà, 20 de novembre, se celebra el dia Universal de la Infància. Un dia per a posar el focus sobre la situació dels xiquets i xiquetes més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància iconscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

Aquest dia es commemora l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989. Aquesta convenció és un dels tractats més referendats del món, ja que segons UNICEF ha estat ratificat per 193 Estats.

La Convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels xiquets i obliga elsEstats a obrar a favor dels seus millors interessos. Els quatre principis bàsics de la Convenció són els següents:

1. El principi de no discriminació;

2. El de defensa del millor interés de l’infant;

3. El del dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament;

4. El de respecte per les opinions del xiquet.

 

 

Xaló se suma a aquesta celebració amb un programa d’activitats durant tot aquest cap de setmana:

Dissabte 20: Conta-contes “Artur i Clementina” 12h, a la Plaça Major.

Diumenge 21: “Minidisc ON” 12h a la Plaça Major, amb servei de quinto + tapa a 1,5 euros per als adults oferit pels Festes 2023.

A més a partir d’hui també activarem en l’app Batega Xaló activitats com manualitats, receptes, vídeos educatius i música valenciana per a que la puguen disfrutar els nostres xiquets i xiquetes.

Per últim, felicitar a tots els xiquets i xiquetes en el seu dia.