Spread the love

Este diumenge 26 de març l’Ajuntament de Xaló convoca a tot el veïnat a visitar el nou col·legi-institut Serra de Bèrnia, l’obertura del qual oficial tindrà lloc el sendemà, dilluns 27. La jornada de portes obertes tindrà un horari de 10:30 a 13.30 hores. A més, a les 11:45 hores hi haurà l’espectacle infantil “Els Pirates de la Banda Bocanegra”.

Durant la jornada de portes obertes els i les visitants podran vore de primera mà com és el nou centre educatiu, tan important per Xaló i tota la vall de Pop. El de Xaló és el primer col·legi-institut que es licita a la província d’Alacant, i el segon de tota la Comunitat, encara que hi ha més projectats. El centre, ubicat a una parcel·la municipal 10.377 m² entre el camí de l’Institut i el camí del Cementeri on en part està el col·legi actual, compta amb amb 560 places escolars des d’Infantil de 2 anys fins a 4t d’ESO. L’escola actual s’enderrocarà i sobre eixe terreny es construiran el gimnàs i les pistes esportives del nou centre.

L’institut-escola de Xaló serà un centre de 21 unitats: 1 d’Infantil de 2 anys, 4 d’Infantil de 3 a 5 anys, 8 de Primària i 8 d’ESO, amb tots els equipaments necessaris i un menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 360 comensals en tres torns.

Tot l’edifici està climatitzat i, a més, a la zona d’Infantil la instal·lació de la calefacció es realitza mitjançant un sistema de sòl radiant, com s’ha instal·lat recentment el nou centre de la Xara. La superfície útil construïda total de el nou centre supera els 5.000 metres quadrats, als quals cal sumar altres 7.500 metres quadrats de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

Amb la nova infraestructura, s’evitarà que els alumnes d’ESO de Xaló, Alcalalí i Llíber es desplacen a l’IES de Benissa, que és on cursen ara els seus estudis.