Spread the love

L’Ajuntament de Xaló considera que un confinament parcial seria la millor mesura per a provar de parar l’expansió de la pandèmia del coronavirus. Atés la greu situació que pateix la capital de la vall de Pop, com la comarca i el país, el consistori aposta per un cessament de l’activitat amb excepcions. Caldria mantindre els serveis públics així com les empreses i comerços essencials. Però seria necessari tancar durant un temps determinat l’hosteleria, l’oci nocturn, els establiments turístics, els centres comercials i els comerços no essencials.

Pensem que eixa seria l’única manera de frenar ara mateixa la pandèmia, que està desbocada i s’ha escampat per tots els pobles, grans i menuts, com és el cas de Xaló”, ha explicat l’alcalde Joan Miquel Garcés.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Xaló també volen exigir a Marina Salud, concessionària de la sanitat a la Marina Alta, i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que siguen transparents en les dades sobre el coronavirus. “Ens estem trobant amb la situació de que la informació que donen Marina Salud i la conselleria sobre contagiats no concorda amb la que tenim nosaltres al poble” ha criticat l’alcalde. Garcés ha afegit que “necessitem que la informació que es done siga la real perquè el veïnat té prou amb el que està passant com per a damunt sentir-se desinformats”.