Spread the love

L’Ajuntament de Xaló ha denunciat la greu situació d’assistència sanitària que pateix la població per la falta de professionals a càrrec de la concessionària Marina Salut. Actualment, només hi ha un metge de capçalera en comptes dels dos que li corresponen a Xaló. Un fet que ha provocat que la meitat dels pacients adults siguen redirigits al Centre de Salut de Benissa i amb cites que superen en molts casos els 30 dies de demora. Una mancança molt greu, ha criticat la regidora de Sanitat, Lara Avellà, “perquè hi ha molta gent major i no tant major que no té mitjans per a desplaçar-se a Benissa; a més de la barbaritat de donar cites a 30 dies”.

Pediatra pocs dies

L’atenció per als més menuts també es troba en una situació insostenible. Tot i que Marina Salut va assegurar que al Consultori mèdic de Xaló hi havia pediatra de dilluns a divendres, “nosaltres hem comprovat que no és així i només hi ha tres dies”. En este sentit, cal recordar que el consultori de Xaló també rep als pacients de Senija, Alcalalí i Llíber.

Així les coses, l’ajuntament ja ha contactat amb el comissionat de Sanitat al departament de salut de Dénia i els ha traslladat la situació que afecta al municipi. I dimarts que ve està prevista una nova reunió entre el consistori i el gerent de Marina Salut. Un encontre que tindrà lloc després del passat 22 de desembre amb el director d’Atenció Primària i el coordinador de la zona bàsica de Salut de Benissa. “D’ençà la situació ha empitjora en comptes de millorar”, ha lamentat Lara Avellà.

Incompliment de la concessió

Per això, l’Ajuntament de Xaló ha decidit mamprende una altra via per tal de reivindicar “el que ens pertoca segons el plec de condicions de la concessió a Marina Salut perquè el que no té sentit és que l’empresa cada volta cobra més -perquè ho fa per població- i en canvi els recursos van a menys”. En este sentit, el consistori ha decidit arreplegar les queixes ciutadanes envers el deficient servei de salut i apel·lar mitjançant una denúncia davant de l’Oficina independent de regulació i supervisió de la contractació en el sector públic.