Spread the love

Ahir va obrir les portes la piscina municipal de Xaló. I ho ha fet amb moltes novetats. La principal ha estat la instal·lació del sistema d’electròlisi salina. Una intervenció que, entre altres coses, comporta millores tan importants com el estalvi dràstic d’aigua ja que ara no caldrà renovar-la tan sovint. Així com l’omissió de l’ús de productes químics per garantir la salubritat de l’aigua.

El sistema d’electròlisi salina produeix el clor directament a l’aigua i no cal abocar-lo químicament. D’esta manera, no hi ha una afecció sobre la pell de les persones en general i en particular les que pateixen psoriasi o al·lèrgies.

Electrolisi Salina

La cloració salina s’ha dut a terme als dos gots que forma la piscina municipal de Xaló: la gran de 25 m. x 12 m. i un fons mitjà de 1,60 metres i la piscina de menuts i menudes de 12 m. x 5 m. i un fons mitjà de 80 cm (30-110 cm.). La primera té un volum aproximat de 500 m³ i la segona de 60 m³.

Sobre això, l’edil d’Esports, Sara Tro Jorro, ha assenyalat que “es tracta d’una instal·lació molt important perquè suposa un estalvi per a l’ajuntament en aigua i, per una altra banda, millora la sensació de la gent que es banya perquè no hi ha clor químic”.

Per a poder disposar del nou sistema d’electròlisi salina hi ha un dipòsit vertical aeri de plàstic reforçat amb fibra de vidre (PRFV) de 25 m³ de polietilè cilíndric sobre una base o solera de formigó armat. Inclosos els elements necessaris per a la connexió i la seva posada en funcionament tant, ajuts d’obra, fontaneria i electricitat, inclòs l’excavació de rasa i el farciment.

Al marge de la cloració salina, al mateix recinte de la piscina municipal, a la zona de dutxes del vestuari masculí, s’instal·laran en brey portes vaivé formades per dues fulles d’alumini lacat imitant a fusta per evitar l’entollament d’aigua fora de les dutxes.

Vestidor Xalo

A més d’estos treballs, també s’ha dut a terme la substitució de la porta d’accés del camí Riurau per una altra porta corredissa, la renovació de gran part de la tanca, la retirada de les palmeres mortes al recinte de la piscina a causa de l’atac del morrut vermell, la plantació de moreres i gespa i la instal·lació d’una nova pèrgola per a socorristes.

La inversió total en la millora de la piscina municipal (electròlisi salina, vestidors…) ha sigut de 33.613€.