Spread the love

El llibre “Xaló, cuina de tradició”, editat pels Majorals 2019, arreplega més d’un centenar de receptes casolanes locals aportades per les veïnes i els veïns del poble.

El passat diumenge els Majorals 2019 de Xaló van presentar al Museu Etnològic el llibre que recull més de 121 receptes locals. Les veïnes i veïns del poble han sigut els qui han aportat les seues receptes casolanes del dia a dia així com les elaboracions típiques de festes del poble, com són els tradicionals “bollos” de la Festa del Romer.

Cada de recepta aporta un trosset de la tradició gastronòmica de Xaló que ha passat de generació a generació per acabar reunint-se en este llibre. A més, apropa als costums i la vida quotidiana del poble amb productes de la terra i ingredients que tothom té al seu abast.

El receptari està dividit en distintes categories: arrossos i llegums, carns, conserves dolces, conserves salades, coques i bollos, dolços, peixos, putxeros i guisats, verdures i ous, i, amb la col·laboració de Bodegas de Xaló, maridatges amb vi blanc i mistela.

Els punts de venda on es pot aconseguir el llibre són el forn de Vicentica, el forn de Francis i Bodegas Xaló a partir del dilluns 8 d’abril. També podeu contactar amb qualsevol Majoral 2019 per reservar-lo.