Spread the love

El Museu arqueològic i etnogràfic de Xaló (MAEX) i la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Xaló han presentat un cicle de rutes culturals que tenen com a objectiu facilitar que el veïnat i tot aquell qui vulga conega el patrimoni cultural local.

El cicle, que porta el nom de “Arrels en ruta: itineraris pel patrimoni cultural de Xaló”, es compon de quatre rutes patrimonials arreu del terme municipal de Xaló centrades en diferents elements singulars del patrimoni cultural local, sobre les quals s’ha dut a terme actuacions de protecció, conservació, investigació i posada en valor.

Les rutes es duran a terme de manera consecutiva al llarg dels mesos de la tardor i hivern, amb una periodicitat de caràcter mensual. El cicle s’iniciarà el mes de setembre i es perllongarà fins al mes de desembre.

La participació es farà mitjançant la inscripció obligatòria en els llocs habilitats per a aquest fi (web de MAEX i Ajuntament de Xaló). L’assistència a les rutes serà gratuïta per a tots els assistents. Els grups d’assistents a les rutes tindrà un nombre màxim de 30 persones.

Este és el calendari del cicle “Arrels en ruta: itineraris pel patrimoni cultural de Xaló”:

Ruta 1.”El patrimoni cultural hidràulic de Xaló”. Diumenge 10 de setembre.

Ruta 2. “Les coves de Xaló: la cova de les Meravelles”. Diumenge 1 d’octubre.

Ruta 3.”El Conjunt d’art rupestre prehistòric de la Cova del Mansano”. Dissabte 4 de novembre.

Ruta 4.“El patrimoni arquitectònic de la pedra seca”. Diumenge 10 de desembre.

Ruta 5. “El patrimoni urbà: del raval al modernisme”. Diumenge 28 de gener

El lloc d’encontre i d’eixida de les visites serà el propi museu a les 9 hores del matí en tots els casos. I les recomanacions per a realitzar la ruta són vestir roba còmoda i portar calçat esportiu, dur esmorzar i aigua així com protecció solar.

Arrels en ruta