Spread the love

Els treballs de recuperació dels abancalaments del paratge natural i l’adequació de les àrees recreatives han comptat amb subvencions de la Diputació d’Alacant i de la Conselleria de Turisme

L’Ajuntament de Xaló ha conclòs l’adequació dels marges de pedra en sec del paratge natural del Tossalet (o del Tassolet, com també se’l coneix al poble). Este projecte de recuperació dels abancalaments mitjançat la tècnica tradicional ha sigut possibles gràcies a la subvenció de 10.000 euros concedida per la Conselleria de Turisme.

parc infantail a la plaça de les oques a Xaló

Per una altra banda, la Diputació d’Alacant ha concedit a l’Ajuntament de Xaló una altra subvenció, en este cas de 28.000 euros, amb la qual s’han realitzat treballs d’adequació de dos zones verdes del municipi. Estes dos zones verdes són, per un costat, el mateix paratge natural del Tossalet i, per un altre, el parc infantil de la plaça de les Oques.

En el cas del Tossalet, estos treballs pertanyen a la tercera fase de la posada en valor d’este espai rural. La primera es va dur a terme en 2013 i va suposar la neteja i habilitació de la zona, que estava totalment degrada. En 2016, amb la segona intervenció es van instal·lar bancs i taules per gaudir i poder berenar o dinar amb tota la família, jocs rurals amb tirolina inclosa i diferents instal·lacions esportives. També es van adequar els accessos. I amb esta tercera fase s’han recuperat els marges de pedra en sec.

Segons ha explicat l’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, “estes intervencions responen a l’estratègia d’este equip de govern d’adequar espais que ja existien més que crear-ne de nous. En esta línia de treball hem arreglat el parc dels Agermanaments, la zona de la Xopà, el Tossalet i la plaça de les Oques”.