Spread the love

Des de 2015 els treballs en la xarxa han aconseguit acabar amb gran part de les fuites d’aigua, que eren de més de 80%

L’Ajuntament de Xaló segueix amb el pla de millora de les conduccions hídriques del municipi. Ara es tracta de cinc actuacions en total que sumen 90.000 euros d’inversió. Estos treballs s’enmarquen en el gran repte que es va proposar l’equip de govern des de 2015. Aleshores la situació de l’aigua a Xaló era dramàtica perquè a causa de les fuites en les canalitzacions es perdia més del 80% del cabdal. A més, el 75% del municipi no disposava d’aigua potable. Quatre anys després l’estat del sistema hídric xaloner ha canviat i ara els veïns disposen d’una aigua de qualitat a tot el terme.

Les tres primeres actuacions, que sumen més de 57.000 euros, que ja s’han executat o estan realitzant-se a hores d’ara són la millora de les canalitzacions al tram del barranquet de La Solana, la instal·lació de tres cabdalímetres al casc urbà per a seguir millorant el control de fuites i el canvi de canonada a la partida de Cutes per acabar amb les pèrdudes.

El segon paquet d’inversions son la instal·lació d’una canonada al camí Esperança amb escomeses i, d’esta manera, suprimir els trams de servidumbre per dins de les parcel·les privades. També s’incorporarà el bombeig a la carretera de Bèrnia. Estes dos actuacions ascendeixen a més de 34.122 euros. Estes obres estan finançades per la Diputació d’Alacant.

Al respecte, el regidor de Sistema hídric de l’ajuntament xaloner, Gerard Fullana, ha explicat que “hem avançat moltíssim en el tema de l’aigua però encara queda terreny per avançar; fa falta millorar encara les infraestructures hídriques per arribar al nostre objectiu d’estabilitat hídrica”.