Spread the love

Els tres partits amb representació a l’Ajuntament de Xaló (Compromís, PP i PSOE) van aprovar en el plenari celebrat dijous passat una moció que reclama a la Generalitat que acabe amb les retallades i dote de partida pressupostària el futur centre de dia, tal com s’havia compromés i estava previst per a enguany.

El document presentat per Lara Avellà, regidora de Serveis Socials, exposa de forma cronològica tot el treball realitzat pel consistori al llarg dels últims anys per tal d’aconseguir esta infraestructura tan important no només per a Xaló sinó per a la Vall de Pop en general en atenció a persones vulnerables que no poden assumir el cost d’una residència. Un treball que incloia la cessió per part de l’ajuntament xaloner d’uns terrenys dins del poble (les antigues escoles) de 1.200 metres cuadrats per a construir el centre per a gent major i la preparació de tota la documentació per a la licitació de la infraestructura.

Centre de dia de Xaló

Este projecte va comptar amb el suport de l’aleshores president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, quan va signar el Pla Convivint en març de 2023 amb la vicepresidenta Aitana Mas. Tanmateix, enguany la seua licitació ha sigut eliminada dels pressupostos i, en canvi, s’ha dotat de pressupost per a centres de dia a pobles que no tenen el procés tan avançat com Xaló.

Per això, la mateixa moció exigeix que la conselleria responsable de l’àrea inicie la licitació del projecte, que ja està preparada i, així mateix, que prioritze el projecte de Xaló per davant d’altres localitats amb menys avanç en el projecte “sense consideracions polítiques ni partidistes”.

La votació va comptar amb sis vots a favor de si regidors de Compromís, dos del Partit Popular i un del Partit Socialista.