Spread the love

Les noves dotacions esportives que s’obriran en els pròxims mesos eleven a 406.735,03€ la inversió de l’Ajuntament de Xaló en este matèria al llarg dels últims anys. En este sentit, un dels projectes que ben prompte serà una realitat és la nova pista poliesportiva. Estarà ubicada darrer de l’actual Centre Social – Biblioteca Municipal. L’obra ja està licitada, per valor de 75.999,99€, s’emmarca dins del Plan+Cerca 2022 de la Diputació d’Alacant i està pendent d’adjudicació. Està previst l’inici de les obres durant la segona quinzena d’abril i duraran tres mesos.

Nova pista esportiva Xaló

El projecte té com a objetiu cobrir la necessitat de dotar d’una zona recreativa-lúdica a l’equipament cultural del Centre Social. Per això es planteja l’instal.lació d’una pista poliesportiva a l’aire lliure (sense cobrir). Aquesta pista poliesportiva cumplirà les dimensions reglamentàries per a practicar futbol sala, handbol, bàsquet, tennis i voleibol.

Un altra dotació esportiva serà la nova sala multiús al poliesportiu municipal. Este projecte també forma part del Plan+Cerca 2022 i actualment està en procés de licitació per un preu de 70.000€. El termini d’execució de l’obra és de tres mesos de tal manera que la finalització està prevista per abans de novembre d’enguany. El projecte consisteix en l’adequació del magatzem existent adossat al frontó municipal, amb l’objectiu de poder oferir una major oferta als habitants de Xaló amb un espai adaptat per a la realització d’activitats esportives i així adaptar-lo a les necesitas actuals del municipi. Es tracta de reacondicionar la sala fer-la més gran i que es puguen desenvolupar diferents disciplines com ara ioga, pilates, tai-chi, zumba… La nova superficie total aproximada serà d’uns 64,80m2.

Poliesportiu de Xaló

També es milloraran les instal·lacions de la piscina municipal amb electròlisi salina. En el marc del Plan+Deporte 2022 de la Diputació d’Alacant, està en fase de redacció i la previsió és que estiga acabada per a la temporada estival. El projecte té com objectiu la millora de les instal.lacions de la piscina municipal mitjançant l’instal.lació d’electròlisi salina per a la generació de cloro a partir de sal en l’aigua (cloració salina), la qual proporciona avantatges per a la salut dels usuari/es, la protecció del medi ambient i un considerable estalvi energètic. Està prevista també la retirada de palmeres afectades pel morrut roig, la sembra d’arbres d’ombra i millora de la tanca al voltant del recinte. El cost total és de 50.089,99€.

Altres dotacions esportives que s’han executat al llarg de 2022 són les següents: la consola central multiesport radiocontrol al pavelló poliesportiu:, per un valor de 605,01€; la fregadora automàtica pel poliesportiu, en què s’han invertit 4.523,32€; la compra d’una màquina de cames per al gimnàs, valorada en 5.335,14€ (amb una subvenció de 2.360,24€ de la Diputació d’Alacant de la partida per l’adquisició de material esportiu de l’any 2022); la recent instal.lació de les Reds de porteries del Pavelló poliesportiu amb un cost de 2.300 €; i el canvi d’il.luminació LED al Pavelló del Gimnàs, per un valor de 2.000 €.