Spread the love

L’Ajuntament de Xaló ha tramitat esta setmana l’adjudicació de les primeres subvencions del Pla Resistir per als comerços de tota classe i en especial els d’hostaleria que han hagut de tancar durant els passats mesos de gener i febrer a causa del pandèmia. En total les ajudes que s’han pagat a 32 comerços i professionals del poble ascendeixen a 65.384 euros.

Segons la regidora de Comerç, Lore Blasco, “estes ajudes eren imprescindibles per a que els comerços més afectats pels últims mesos de la pandèmia puguen començar a respirar” i ha afegit que “és la tercera línia d’ajudes que s’aprova en els darrers 6 mesos i ja estem preparant una nova proposta. Sabem que la situació és complicada i seguirem treballant sense descans”.

Estes ajudes estan finançades a tres bandes: Generalitat (62,5%), Diputació d’Alacant (22,5%) i ajuntament (15%). Però tota la gestió ha recaigut en l’ajuntament. Al respecte, la regidora ha comentat que “ha sigut un procés molt complicat per a un consistori com el nostre, amb els recursos humans limitats; una tramitació d’esta classe deuria tindre un suport per part de les administracions provincials i autonòmiques; al final el que passa és que tot s’endarrereix, els comerços ho passen molt mal esperant les subvencions i nosaltres no tenim el suficient personal per a fer-ho més ràpid”.

En estes ajudes s’ha pagat també als comerços que tot i tindre deutes pendents amb les administracions, han demostrat comptar amb un pla de pagaments vigent que els permetrà subsanar-los. En breu està previst poder obrir una nova convocatòria per a comerços que no van haver de tancar pel Covid-19 però sí que han vist molt afectat el seu negoci.

La regidora també ha informat que esta setmana “hem mantés una reunió amb tots els partits per explicar quina era la situació i com dissenyar noves ajudes”. En este sentit, ha anunciat que es s’ha acordat incorporar a aquells comerços que no tenen la seu fiscal a Xaló però que enceten tràmits per ubicar-la.