Spread the love

El diputat d’Infraestructures de la Diputació d’Alacant, Javier Gutiérrez, ha visitat hui a Xaló les diferents obres que s’estan realitzant. En concret, són projectes que pertanyen al pla Más cerca i en què col·laboren el consistori xaloner i la diputació. Gutiérrez ha estat acompanyat per l’alcalde, Joan Miquel Garcés, i pel regidor xaloner i també diputat provincial, Gerard Fullana.

Per un costat, han passat per la primera fase de rehabilitació del centre històric de Xaló. Ara mateixa s’està treballant en el carrer Major i en els pròxims mesos continuarà per la Plaça Major, carrer d’Alacant, carrer de Sant Judes i el carrer de l’Església. Este projecte suposarà un canvi estructural del municipi gràcies a la millora de serveis com l’aigua, el clavegueram, els pluvials i, a més, s’eliminaran les vores velles i estretes i es farà un nou paviment amb pedra.

També han visitat el Molí de Giner, els treballs del qual, que el convertiran en el nou espai cultural de Xaló, ja van per un 70% d’execució. En este sentit, Fullana ha explicat que en breu s’aprovarà per part de la Diputació d’Alacant una modificació de crèdit perquè a causa del context internacional ha hagut un augment imprevist dels costos. D’esta manera serà possible la finalització de l’obra.

I per últim també han estat al forn romà trobat al jaciment de Les Hortes, la restauració del qual també compta amb una aportació del pla Más cerca.