Spread the love

Molt satisfactòria ha sigut la valoració que l’alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, ha fet del festival Xalónia, celebrat este passat cap de setmana. Per l’esdeveniment, que arribava a la desena edició, han passat més de 8.000 persones al llarg de dissabte i diumenge. Una xifra “molt important”, segons el primer edil, “perquè hem de tindre en compte que actualment Xaló té una població que no arriba als 3.000 habitants”.

Xalónia va ser inaugurada com sempre per la persona més major i la més menuda del poble. En acabant, visitants i veïnat van anar participant en les diferents activitats de què es composava esta edició: Festival de música, Fira del Vi i la Picaeta, Fira de Comerç i Artesania, Rastro, Mercat de la Terra, la May Fayre de la Jalon Valley Help a què enguany s’han sumat events esportius com l’eixida des de Xaló del Rallye Gandia-Pego-Xaló, les portes obertes del rocòdrom i les finals de les lligues provincials dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

Segons Garcés, “estem molt contents perquè la Covid havia tallat la inèrcia que tenia tan bona Xalónia en què a cada edició venia més gent. En 2020 no ho vam podem celebrar i en 2021 va ser una edició especial amb només el concert de rock. Per això era fonamental tornar a fer de Xalónia un atractiu i crec que hem aconseguit reenganxar la gent”.

A més, des de l’Ajuntament de Xaló han volgut agrair la implicació de totes les associacions i entitats del poble, gràcies a les quals ha sigut possible la celebració de Xalónia, un festival que any rere any treballa per a reivindicar allò que ens fa ser poble.