Spread the love

El Consell Escolar del col·legi Mare de Déu Pobra de Xaló va acordar fa uns dies que el nou col·legi institut que obrirà les portes en breu tindrà com a nom “Serra de Bèrnia”. Este acord és fruit d’un procés de partipació ciutadana en què han pogut dir la seua totes les persones majos de 16 anys de Xaló i que estiguen empadronades en el poble. En la consulta distribuïda per l’ajuntament en format online van participar un total de 325 persones, pertanyents a alguna associació local o a títol particular.

El resultat de la consulta online ciutadana va ser el següent:

-Serrà de Bèrnia: 8 associacions.

-Mare de Déu Pobra: 6 associacions + el total dels qui votaven a títol individual

-Benibraïm: 1 associació

-La Vall: 1 associació

-Ausiàs March: 1 associació

Per la seua banda, els i les regidores que integren la corporació municipal també van triar el nom Serra de Bèrnia. La mateixa elecció va haver per part de l’AMPA del col·legi actual, que també va fer la consulta a través d’un canal online, i amb la participció de l’alumnat.

Unanimitat

D’esta manera, l’únic nom que es va proposar al Consell Escolar per part dels col·lectius que l’havien de decidir (associacions i veïnat, AMPA i corporació municipal) va ser el de “Serra de Bèrnia”, ja que va ser el triat en els tres casos.

La regidora d’Educació, Eugenia Mestre, ha volgut agrait la gran participació que ha hagut a tots els nivells: associatiu, individual i de l’AMPA. I ha destacat que “és una prova més de que tindre el nou col·legi-institut és el resultat de la força que hem fet durant molts anys els xaloners i les xaloneres junts”.