Spread the love

L’Escola de pilota de Xaló rep el premi Paco Cabanes “Genovés” pel seu treball en favor de la promoció de la pilota valenciana

El projecte de l’Escola de pilota de Xaló va nàixer el 2016 gràcies a la iniciativa conjunta de Vicent Molines (entrenador de pilota) i Marcos Naya (mestre d’Educació Física a l’escola municipal) amb la idea de fomentar i recuperar la pilota a Xaló. Tot i comptar amb un club de pilota per adults, un equip de llargues i una gran afició, els més menuts de Xaló no tenien possibilitats d’entrenar i conèixer la pilota tret que anaren a altres pobles.

L’escola de pilota de Xaló va arrencar ara fa tres anys, el 2016. Llavors comptava amb 11 xiquets i eixe mateix any acabaren amb 22, dels quals ja hi havia un grup de xiquetes. Actualment l’escola compta amb 24 alumnes amb edats diferents i amb una bona representació de xiquetes:

2011 – 7 xiquets

2009- 2 xiquets i 1 xiqueta

2008- 1 xiquet i 4 xiquetes

2007- 1 xiquet

2006- 1 xiquet i una xiqueta

2005- 1 xiquet

2003- 1 xiquet

2002- 2 xiquets i 1 xiqueta

Al 2017 Santiago Mestre es fa càrrec de l’escola i el nombre d’alumnes segueix creixent. A l’escola ja es practiquen les modalitats de joc directe a ratlles de raspall i la modalitat de joc indirecte de frontó valencià. Les modalitats seran ampliades aquest any. L’Escola de Pilota de Xaló és un exemple d’igualtat perquè ha fomentat la participació de les nostres xiquetes juntament amb els nostres xiquets i en les mateixes condicions en el nostre esport més tradicional. Les xiquetes han jugat un paper molt destacat arribant a perfilar-se com a finalistes de diverses competicions a nivell autonòmic, com ara el tercer lloc al campionat autonòmic de la jugadora Maria Font i el quart lloc de Àngela Monserrat Mirra.

Les partides es juguen als carrers de la població els dissabtes, la qual cosa contribueix a la dinamització dels espais de la població. Tot un èxit per a la pilota i per als xiquets i xiquetes de Xaló i els aficionats i aficionades del poble.