Spread the love

L’escola d’estiu de Xaló fa balanç d’un juliol carregat d’activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes i va celebrar  la festa de fi de curs que tindrà lloc a la plaça major el divendres 28 de juliol.

L’equip de l’escola d’estiu de Xaló està d’enhorabona. La preparació d’un estimulant programa complert d’activitats per a xiquets i xiquetes que inclou activitats esportives, experiments científics, visites a Aquanatura, nit de convivència, i activitats culturals com la creació d’un graffiti per la igualtat i la col·laboració amb Kiko Tur, cantant del grup Aspencat, en un procés creatiu i emotiu durant el qual s’ha adaptat la lletra de la cançó ‘Som Moviment’ reflectint els indrets, tradicions i personatges típics de la població de la Marina. El vídeo es pot accedir al canal de Youtube de l’Ajuntament de Xaló al qual podeu accedir punxant ací.

El cantant Kiko Tur ha declarat que ‘el procés creatiu ha tingut com a objectiu fomentar el treball en equip, la sostenibilitat i l’estima pel territori’ i Jana González, Regidora d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Xaló ha afegit que ‘tots i totes han col·laborat aportant paraules, cantant i ballant en el vídeo, fomentant la camaraderia i la col·laboració, així com proporcionant una magnifica oportunitat de formar part del procés creatiu de la musica i deixar un llegat per al poble i el seu futur’.

La tradicional escola d’estiu se celebra el mes de juliol amb els objectius múltiples de donar suport a temes de conciliació familiar, presentar activitats divertides i diferents del que normalment es fa a l’escola treballant valors importants de fons i, en definitiva, fomentar el joc i el treball en equip. Les activitats estan dirigides a alumnes de 3 a 15 anys i te lloc de dilluns a divendres de 9-13h a l’escola municipal. Un rècord de 86 xiquets i xiquetes de Xaló i altres pobles de la Marina de diversos orígens s’han matriculat enguany de l’escola d’estiu, el que representa quasi la meitat de l’alumnat total de l’escola de Xaló. L’escola d’estiu també ha rebut per primera vegada una subvenció per part de la Diputació d’Alacant de vora 3.000 €.

El programa de l’escola d’estiu ha estat dividit en quatre blocs de contingut coincidint amb les quatre setmanes de duració de l’escola:

  • ‘Setmana de la multiculturalitat’ on es va convidar a famílies provinents d’altres territoris a explicar als xiquets i xiquetes com es viu en altres parts del món. Les activitats van incloure un taller d’escriure el nom en romanès i àrab, el relat de les costums i tradicions per part dels pares i la confecció d’articles típics d’altres països.
  • La ‘Setmana de la Ciència’ va comptar amb la presencia d’una professora i científica que va realitzar una sèrie d’experiments amb l’alumnat.
  • ‘La Setmana de la Jardineria’ va incloure una excursió amb visita al tradicional Tassolet per plantar arbres i apreciar la necessitat de tenir cura del territori, fomentant els valors de sostenibilitat i treball en equip.
  • Per últim, la ‘Setmana dels Artistes’ que ha comptat amb les visites d’esportistes coneguts i durant la qual s’ha creat la versió de la cançó d’Aspencat ‘Som Moviment’, que ha estat gravada en vídeo mentre era cantada pels xiquets i xiquetes que han assistit a l’escola d’estiu, i un graffiti per la igualtat a l’entrada del poliesportiu municipal, producte d’un procés creatiu amb el qual s’ha col·laborat amb un artista provinent d’una associació de graffiti de València.

Part del programa també va ser la visita al parc Aquanatura a Benidorm amb els pares i mares, la tradicional nit de convivència on els xiquets i xiquetes van sopar junts i després van gaudir de jocs i d’una festa tradicional hindú ‘Holi’ abans d’anar a dormir a les seues respectives tendes de campanya o aules al col·legi per una nit de convivència carregada de somriures.

L’escola d’estiu va realitzar la festa de fi de curs a la plaça del poble. La festa va consistir en un berenar per a tots el xiquets i xiquetes seguit d’actuacions dels mateixos que van incloure la versió de la cançó ‘Som Moviment’ que van crear conjuntament tots amb Kiko Tur.

Vos deixem algunes fotos de l’event: