Spread the love

Divendres 1 de novembre – 19:30 h – Saló d’actes de l’Ajuntament de Xaló

 •  Xarrada inaugural.
 • Presentació de la segona cursa per muntanya Bodegas Xaló Bèrnia Moscatell Trail.
 • Presentació del projecte “Km Solidaris”.
 • Projecció del documental “Taghia: tan lejos tan cerca”.

Dissabte 2 de novembre

 • 9 h: Mercat de la Terra: fem oli.
 • 9 h: Rastro de Xaló.
 • 10 h. Inici de la Segona Trobada Camper Xaló amb la congregació de vehicles al centre del poble.
 • 10.30 h. Exposició de vehicles.
 • 11.30 h. Esmorzar de muntanya pels participants en la trobada.
 • 12 h. Contacontes.
 • 12.30 h. Presentació de la nova VW Gran California, a càrrec del concessionari Sala Hermanos.
 • 13 h. Entrega de premis a les millors camperitzacions. 
 • 17 h. Actuació de Dolc Tab Jazz Project.
 • 19 h: Tast de vins.
 • Tot el dia: activitats infantils i juvenils de muntanya: rocòdrom, tirolina…

Diumenge 3 de novembre

 • 8:30 h: Bodegas Xaló Bèrnia Moscatell Trail
 • Fins al migdia: activitats infantils i juvenils de muntanya: rocòdrom, tirolina…

 

Xaló celebra per segon any consetiu el BèniaFest, el cap de setmana de la muntanya. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 2 i 3 de novembre i oferirà tota una sèrie d’activitats enfocades en la majoria dels casos al públic familiar i centrades en el turisme actiu. L’Ajuntament de Xaló repeteix així este format de concepte turístic destinat a posar en valor l’oferta de muntanya de la població. En la seua primera edició va a aconseguir un gran èxit amb l’assistència de més 5.000 persones. 

Juntament amb el BèrniaFest també hi haurà la segona Trobada Camper a Xaló, que com a principals novetats d’enguany oferirà la presentació oficial d’un vehicle d’esta classe i un concurs amb premis a les millors personalitzacions.  

BerniaFest Xalo

Activitats infantils i juvenils 

El BèrniaFest és un concepte d’esdeveniment que pretén posar en valor l’oferta turística dels pobles d’interior com és el cas de Xalósobretot de cara al públic familiar i basant-se en el turisme actiu. Per això, de la mateixa manera que l’any passat, al llarg del dissabte i el diumenge hi haurà tot un seguit d’activitats infantils i juvenils. Unes activitats sempre lligades al món de la muntanya. Per exemple hi haurà escalades al rocòdromels més menuts i joves podran tirar-se en tirolina i d’altres tallers. 

més, el dissabte per la vesprada a les 17 hores a la Plaça major tindrà lloc l’actuació de Dolç Tab Jazz Project.  

Mercat de la Terra 

El Mercat de la Terra també tindrà un paper important en el BèrniaFest amb una edició especial. En este cas, el tema principal del mercat serà l’el·laboració d’oli d’oliva. Això serà el dissabte 2 de novembre. El mateix dissabte també hi haurà el Rastro de xaló. 

Gastronomia de muntanya 

Repetint l’acció de l’any passat, que vam comptar amb una molt bona acollida, amb motiu del BèrniaFest durant tot el cap de setmana els restaurants i bars de Xaló oferiran per a veïns i visitants menús i plats especials relacionats amb la gastronomia de muntanya. 

Cursa de muntanya 

La cursa per muntanya “Bodegas Xaló Bèrnia Moscatell Trail” serà un dels plats forts del cap de setmana. Se celebrerà el diumenge 3 de novembre en tres modalitats: 23 km o 15 km de distància per a corredors i 15km per a caminants. El recorregut és un d’un gran valor paisagístic ja que travessa la serra de Bèrnia passant per espais naturals de bellesa com ara la Devesa, el barranc del Negre, al serra del Ferrer, el Masserof, les Planisses i el barranc del Cau. Les inscripcions estan en este enllaç obertes fins el 31 d’octubre. 

I en el mar de l’esport de córrer per la muntanya, el divendres 1 a les 20 hores hi haurà la xerrada “Experiències ultra”, en què corredors de Xaló parlaran de l’experiència viscuda en curses que superen els 100 km de distància. 

Són col·laboradors especials del BèrniaFest Xaló Radio Litoral Cadena Ser, La Marina Plaça, Alicante Plaza, Bodegas Xaló i Volkswagen Sala Hermanos. 

Segona trobada Camper 

A causa del gran èxit que va tindre la primera edició de l‘any passat, enguany també repeteix la Trobada Camper. Tindrà lloc el dia 2 de novembre i des de l’Ajuntament de Xaló fan una crida a tots els aficcionats a esta modalitat de viatjar a que facen parada eixe cap de setmana a la població de la Vall de Pop. A tots els que acudisquen en un vehicle Camper l’organització els convidarà a un esmorzar de muntanya. De totes maneres, des del divendres hi haurà habilitada una zona de pernocta. Per a poder participar en l’exposició, cal inscriure’s a l’email camperxalo@gmail.com.    

La programació completa de la Segona Trobada Camper Xaló (dissabte 2 de novembre) és la següent: 

– 10 h. Congregació de vehicles al centre del poble (C/Església). 

– 10.30 h. Exposició de vehicles. 

– 11.30 h. Esmorzar de muntanya pels participants. 

– 12 h. Contacontes. 

– 12.30 h. Presentació de la nova VW Gran California, a càrrec del concessionari Sala Hermanos. 

– 13 h. Entrega de premis a les millors camperitzacions. 

– 19 h. Tast de vins. 

La Trobada Camper Xaló compta amb la col·laboració especial del concessionari Sala Hermanos i també de Nauticaravaning i Carvisa Campingmarket. 

Trobada Camper Xaló

Conceptes turístics nous 

El BèrniaFest i la Trobada Camper són el tercer i quart concepte turístic nou posats en marxa per l’Ajuntament de Xaló des de 2012. Aleshores es va crear Xalònia, tot un cap de setmana amb activitats que giren al voltant de la cultura valenciana de poble. I un any després, en 2013, va començar el Mercat de la Terra, el primer mercat periòdic d’agricultura ecològica i productos ecològics.