Spread the love

L’Ajuntament de Xaló disposa ja de quatre dipòsits d’aigua potable amb plena capacitat gràcies als treballs de rehabilitació que s’han realitzat en el mes de novembre en el conegut com “dipòsit vell”.

La capital de la vall de Pop disposava de quatre dipòsits d’abastiment d’aigua potable. Un d’eixos estava en desús a causa del seu estat de deteriorament. En conseqüència, la gran part de la població de Xaló s’abastia dels altres. I això produia problemes de quan en quan. Tal com va passar en estiu de 2019, quan en l’època de l’any amb més consum d’aigua, va haver una avaria a la planta d’abastiment de Parcent i la capacitat del dipòsit nou va resultar insuficient per a garantir el subministrament a Xaló durant 24 hores.

Amb la rehabilitació del “dipòsit vell” s’aconsegueix augmentar en un milió de litres la quantiat d’aigua potable disponible i s’evita la possibilitat de nous desabastiments per avaries com la de Parcent. Ara Xaló té autonomia per a estar 48 hores sense dependre de subministrament extern.

Al respecte, el regidor de d’Aigües potables, Gerard Fullana, ha declarat que “en els últims quatre anys hem aconseguit tindre uns índexs de qualitat d’aigua que no havíem tingut mai en el nostre municipi i ara el que estem fent és posar al dia instal·lacions que també eren necessàries, com és el cas del dipòsit vell”.

Treballs realitzats

En concret, els treballs que s’han dut a terme han sigut la instal·lació d’automatismes que controlen els nivells dels dipòsits així com unes vàlvules motoritzades amb actuadors elèctrics que s’encarreguen de regular l’entrada i eixida d’aigua de cada dipòsit per a que, d’esta manera, els dipòsits treballen periòdicament i l’aigua no està estancada de manera indefinida.

El cost dels treballs ha ascendit a 13.690 euros. El 80% ha estat sufragat per la Diputació d’Alacant a través d’una línia de subvencions per a la reforma d’insfraestructures hidràuliques d’abastiment i sanejament. El restant 20% ha estat aportat per l’Ajuntamet de Xaló.