Spread the love
L’Ajuntament de Xaló ha iniciat esta setmana el canvi de comptadors d’aigua vells per uns de nous a dos
zones del disseminat de la població. Se n’instal·len de dos classes: mecànics i digitals. En total, al llarg de quatre setmanes es procedirà a la substitució de 728 comptadors en total, amb la qual ja s’hauran substituït tots els de Xaló, tant del casc urbà com del disseminat.
Les zones en què s’està treballant ara són estes:
– Fase V: la Solana (Valle Paraiso, l’Almàssera i alguns carrers aïllats més de la zona de la Solana), 353 unitats.
– Fase VI: la part de la Cooperativa Verge Pobra i zona de darreres (Passules), carretera de Bèrnia, Cutes Baixes i Altes, 375 unitats.
La inversió, per part de la Diputació d’Alacant, és de 125.795,44 euros.
El procés de canvi de comptadors va començar en 2018. Una prova de l’aposta de l’equip de govern que des de 2015 s’havia marcat com a prioritari recuperar la potabilitat de l’aigua i la reducció de fugues en la xarxa.
Una reducció que s’ha aconseguit gràcies a la instal·lació d’estos comptadors intel·ligents. Es tractava, per tant, de solucionar altre dels problemes històrics hídrics del municipi que resideix en el fet que mai abans hi havia hagut un reforma estructural de tot el sistema de comptadors i s’estimava que més de
la meitat del parc no funcionava correctament generant pèrdues econòmiques al municipi.
El regidor d’Aigües, Gerard Fullana, ha assenyalat que amb el 100% dels comptadors actualitzats “mitjançant l’ús de les noves tecnologies podem detectar i arreglar fugues i altres problemes a la xarxa hídrica en temps rècord, minimitzant les pèrdues d’un recurs tan important, així com les despeses addicionals que les fugues suposen al nostre ajuntament i als particulars’.