Spread the love

La secretària autònomica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, ha visitat hui Xaló. Una visita que els veïns han aprofitat per a fer-li entrega de les quasi 1.000 signatures que s’han arreplegat en què es demana a Marina Salut que torne a haver dos metges al poble.

Fa poc es va jubilar un dels dos facultatius que atenien al Centre de Salut de Xaló. Tanmateix, l’empresa no ha posat un altre metge sinó que en té un a jornada completa i un altre que fa només unes hores. “Esta situació és intolerable perquè ara mateix el metge de jornada completa té adjudicades 1.765 SIP, el que supera el màxim recomanat per la conselleria, i s’agreuja encara més pel fet que més del 50% d’eixes persones són majors de 55 anys, que solen necessitar més atenció mèdica”, ha criticat Isaura Navarro.


La secretària autonòmica només arribar a Xaló ha mantigut una reunió amb l’alcalde, Joan Miquel Garcés i la regidora de Sanitat, Lara Avellà, per a conéixer de primera mà la situació. Després també ha visitat el Centre de Salut del poble.

La falta de metges ha provocat que es donen cites d’atenció primària a dos setmanes vista. Per a la secretària autonòmica de Salut Pública “el que no pot ser és que quan hi haja baixes o substitucions, l’empresa concessionària no les cobrisca; la Generalitat li paga per habitant el mateix que ens costa la sanitat pública, per tant hauria de donar el mateix servei de qualitat i això no està passant ara a Xaló”.

Veïnes de Xaló

Per això, a preguntes dels veïns i les veïnes, que han omplit el saló d’actes de l’Ajuntament de Xaló, Isaura Navarro ha anunciat que “exigirem a Marina Salut a través del comissionat que pose un altre metge a jornada completa”.

Veïnat de Xaló

Una petició que ha recolzat la regidora de Sanitat, Lara Avellà, qui ha volgut destacar “la gran mobilització de la gent per a recollir les signatures, que ha fet que en pocs dies haja signat quasi la meitat de la població xalonera que té dret a anar al metge de capçalera”.

Lara Avellà