Spread the love

L’Ajuntament de Xaló, amb el recolzament tècnic i el finançament de la Diputació d’Alacant, està realitzant un sondeig d’investigació a la partida de les Murtes, en concret al kilòmetre tres de la carretera de Bérnia.

La finalitat d’esyte sondeig d’investigació és determinar si és viable l’execució d’un nou pou d’aigua per a l’abastiment de la població. Que l’obra es defineixca com a sondeig d’investigació ve motivada per la dificultat de trobar aigua en quantitat i qualitat al terme municipal xaloner.

Els tècnics consideren que hi ha una gran probabilitat de trobar aigua a una profunditat de 260 metres. Però a causa de la complicada geologia del terreny, no es pot asegurar que l’aigua tinga les condicions de qualitat que puguen permetre el seu ús per a l’abastiment del servei municipal d’aigua potable. En el que sí concideixen tots els tècnics consultats, és que esta localització és la més viable per a l’execució del sondeig.

Les obres, que van començar a finals de desembre, tenen una durada prevista de sis mesos. S’espera aconseguir una profunditat final de 360 metres. En eixe moment es realitzaran unes proves per saber si és viable la posada en servei del sondeig com a nou pou d’abastiment o cal realitzar una segona fase de reperforació.

La importància d’aconseguir una nova font de subministrament suposaria augmentar els recursos hídrics disponibles per a la població de Xaló i especialment assolir autonomia front a l’actual subministrador, la Comunitat de regants de Parcent. L’Ajuntament de Xaló, en veu del regidor d’Aigües potables i diputat provincial, Gerard Fullana, ha criticat la falta de diligència per part de la comunitat. En particular en l’última avaria, que ha tingut sense aigua potable a Xaló és d’un mes.

El pressupost de les obres de sondeig és de 241.887,34 € i ha estat finançada per la Diputació d’Alacant.