Spread the love

L’ajuntament de Xaló ha signat el conveni que permetrà que el municipi dispose d’un Centre de Dia per a gent gran. La signatura es va fer en un encontre amb la presència del director general d’Infraestuctures de Serveis Socials, Enric Juan, l’alcalde xaloner, Joan Miquel Garcés, i la regidora de Serveis Socials, Lara Avellà.

En este sentit, Xaló disposarà d’una inversió de dos milions d’euros per part de la conselleria i la col·laboració del propi ajuntament i la Diputació d’Alacant. El centre comptarà amb 40 places per als pobles de l’interior de la comarca. El centre serà totalment públic, gestionat per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Un acord que és fruit de les reunions que van començar fa quatre anys amb la conselleria.

En les pròximes setmanes s’iniciarà la redacció de l’avantprojecte i seguidament es licitarà la redacció del projecte definitiu, les obres del qual podrien començar a finals de 2023. L’objectiu que es marca l’ajuntament és que l’últim terç de l’any 2024 puga estar el servei disponible.

A un parcel·la dins del poble

El nou Centre de Dia de la Vall de Pop s’ubicarà a les actuals escoles d’infantil del carrer Lepanto, al centre del poble. Des del govern valencià es va instar a comptar amb municipis que oferiren espais municipals per a este objectiu i una vegada es van iniciar les obres de la nova escola-institut, l’Ajuntament de Xaló va confirmar la disponibilitat d’esta parcel.la que se situa a 100 metres de plaça del poble i que té 1.200 metres quadrats. L’ajuntament preveu sumar a esta obra una aposta de rehabilitació d’este sector del poble, integrant-lo en el casc antic i dotant-lo de més serveis, zones verdes i aparcament.

La regidora de Serveis Socials, Lara Avellà, ha destacat que “portem quatre anys treballant este assumpte, des de l’ajuntament fem una aposta important cedint un espai al centre del nostre municipi que facilitarà oferir un servei proper i integrat en el poble a la gent gran de l’interior de la comarca”. A més, Avellà ha destacat que “la parcel·la és extensa i farà possible un context rural amb espais verds que és important pel benestar dels usuaris del servei”.

Benestar de l’interior de la Marina Alta

Lara Avellà ha explicat que l’equip de govern treballa des de fa anys en un concepte de Xaló centrat en el serveis públics per a les persones que viuen a l’interior de la comarca. “Juntament amb la construcció de l’escola-institut, el Centre de Dia és el projecte més determinant pel futur i el benestar dels xaloners i xaloneres i dels veïns de les poblacions de l’interior de la Marina Alta. Tenim vocació de potenciar Xaló com poble d’acollida de serveis públics de qualitat”.

Des de l’Ajuntament de Xaló han avançat noves línies de treball per ampliar en els propers anys els serveis educatius a través de la formació professional i els sanitaris amb la intenció d’incrementar els horaris i serveis d’atenció una vegada es puga revertir la privatització de l’hospital de la Marina Alta.